Kazım Yevimli esnaf ile partisi arasında köprü oldu

İzmir’de birinci seçim bölgesinde son olarak Konak ve Bucalı esnafı ziyaret eden CHP’li Genç Siyasetçi Kazım Yevimli, ekonomik dar boğazda olan esnafın her daim yanında olduklarını söyledi

Yayınlanma: 05:10 06-10-2022
Güncellenme: 05:10 06-10-2022
Kazım Yevimli esnaf ile partisi arasında köprü oldu

CHP’li Genç Siyasetçi Kazım Yevimli ekonominin can damarı; esnafı ziyaret etmeyi sürdürüyor. İzmir’de birinci seçim bölgesinde dokunmadık esnaf bırakmayan Kazım Yevimli’nin bu kez durağı Buca ve Konak ilçeleriydi. Ekonomik dar boğazın en büyük mağduru olan ve can çekişen esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Yevimli, aldığı talepleri dosyalayarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaretle aktardı. Yevimli vasıtasıyla Ankara ile temas kuran Buca ve Konaklı esnaf ise; kendisine ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerini iletti. Yevimli, “Esnaf; ekonomimin can damarıdır. Bu ziyaretlerde Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmirli esnafımız arasında köprü vaziyeti görüyoruz. Esnafımız şunu unutmasın ki asla yalnız değiller. Cumhuriyet Halk Partisi daima yanlarında olmaya devam edecek” dedi. 


ESNAF KADERİNE TERK EDİLDİ
Esnaf ziyaretlerinde karşılaştıkları sorunlara değinen Kazım Yevimli, “Esnafın beli bükülmüş vaziyette hakikaten ve gidişat çok iyi değil. Artan kira masrafları, maliyetler, elektrik ücreti giderleri en büyük sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Esnaf satacağı ürüne sürekli zam gelince ve maliyetleri artınca, bu maliyetleri karşılamak için zam yapmak durumunda kalıyor. Yapılan zamlar neticesinde elindeki ürünü satması daha da zorlaşıyor. Çünkü vatandaşın alım gücü kalmıyor. Kötü tarafı; bu durum sürekli aynı şekilde devam ediyor. Ne enflasyon azalıyor ne maliyetler ne de bu maliyetleri karşılayabilecek bir destek var ortada. Esnaf kaderine terk edilmiş anlayacağınız” dedi. 


KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ
Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında esnafın sorunlarının giderilmesi ve daha rahat bir nefes alması için gerekli tüm planlamaların yapıldığını ifade eden Yevimli, “Biz bu ziyaretlerle Genel Merkezle halk arasında köprü vazifesi görüyoruz. Esnafın sorunlarını, bu sorunlara çözüm önerilerini esnafımızla istişare edip, Genel Merkezimize, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na birebir aktarıyoruz. Onlar da bizi elçi gibi görüyor ve bu durumdan oldukça memnun olduklarını ifade ediyor. Genel Başkanımıza birebir benim vasıtamla selam ve teşekkürlerini gönderiyorlar. Esnafımız şunu unutmasın ki asla yalnız değiller. Cumhuriyet Halk Partisi daima yanlarında olmaya devam edecek” dedi.

 

KAYNAK:ilksesgazetesi.com

Kaynak:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN