Abone Ol

Kazakistan Şi Cinping ziyareti için güvenlik tedbirleri aldı

Kazakistan hükumeti, Çin devlet başkanı Şi Cinping’in Kazakistan ziyareti öncesi herhangi bir taşkınlığın çıkmaması adına güvenlik tedbirlerini artırdı. Kazak hükumeti aldığı güvenlik tedbirleri çerçevesinde; Doğu Türkistan’daki toplama kampına alınan Kazakların haklarını savunan Atayurt İnsan Hakları Derneğinin barışçıl protesto talebi Almata Valiliği tarafından reddedildi.

Yayınlanma: 10:09 16-09-2022
Güncellenme: 10:09 16-09-2022
Kazakistan Şi Cinping ziyareti için güvenlik tedbirleri aldı

Çin devlet başkanı Şi Cinping’in 15-16 Eylül Özbekistan’ın tarihi şehri Semerkant’ta düzenlenecek Şangay İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılacak. Zirve öncesi Kazakistan’da ziyaretlerde bulunacağını bildirilen Şi için harekete geçen Kazakistan hükumeti, Kazakistan’da her hangi bir taşkınlığın çıkmaması adına bir dizi güvenlik önlemleri alacağını açıkladı.

Alınan tedbirler kapsamında Kazakistan merkezli Atayurt İnsan Hakları Derneğinin Almatı’da Çin rejiminin, Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk topluluklarına karşı uyguladığı soykırım politikalarını ve son günlerde gündeme gelen Açlık Soykırımını barışçıl bir şekilde protesto edeceğine dair Almata Valiliğine sunduğu dilekçe iptal edildi.

Almata Valiliği Atayurt İnsan Hakları derneği’nin dilekçesini Çin ve Kazakistan’ın iyi ilişkilerine gölge düşüreceği gerekçesi ile 15 Eylül 2022’de Çin yönteminin Uygur Türklerine karşı uyguladıkları soykırım politikasını protesto etmek amacıyla Şokan Valihanov Meydanı’nda düzenleyeceği barışçıl protesto eylemini yasakladığını açıkladı.

Kaynak: QHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN