Abone Ol

Kayseri'de depremzedeler için lojistik üs

KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7'lik ve 7.6'lık depremlerin ardından afet bölgelerine yardımların ulaştırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda organize sanayi bölgeleri (OSB) ve özel sektör eliyle Kayseri’de lojistik aktarma merkezi kuruldu.

Yayınlanma: 12:02 24-02-2023
Güncellenme: 12:02 24-02-2023
Kayseri'de depremzedeler için lojistik üs

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye içinden ve dışından gelen yardım malzemelerinin dağıtımında önemli rol üstlenen merkezde binlerce ürün kategorize edilerek TIR’lara yükleniyor. Su, gıda, giyim, ısınma, jenaratör, hijyen malzemelerinin ayrıştırıldığı merkezden çıkan onlarca TIR, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurulan acil sosyal yardım ekipleri aracılığıyla afet bölgesindeki depolara taşınıyor. Yardım malzemeleri, buradan da afetzedelere ulaştırılıyor.

'ÜRÜNLER KATEGORİK OLARAK AYRIŞTIRILIYOR'
Bakanlık bünyesinde oluşturulan kriz merkezi aracılığıyla deprem yardımlarının koordinasyonu için çeşitli illerde lojistik aktarma merkezleri oluşturuldu. Bunlardan biri olan Kayseri Acil Sosyal Yardım Lojistik ve Aktarma Merkezi, yurt içinden ve dışından gelen yardımların deprem bölgesine sevk ve idaresi görevini üstlendi. Kayseri OSB içerisindeki fuar alanının dönüştürülmesiyle oluşan merkeze gelen ürünler kategorik olarak ayrıştırılıyor. Ayrıştırma ve tasnif işleminin ardından tekrar TIR’lara yüklenen ürünler, AFAD ve Türk Kızılay’ın öncelikli ihtiyaç listesine uygun olarak şehirlere gönderiliyor.

'8 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP'
Kayseri ASYA Lojistik Depo Sorumlusu Süleyman Konak, merkeze günlük 20-25 TIR girişi olduğunu belirterek "Bir yandan TIR’larımız girerken bir yandan da bölgedeki ihtiyaca göre dolup o bölgelere sevkiyatı yapılıyor. Aynı zamanda istasyona trenle gelen vagonlarımız da var. O vagonlarla da aynı operasyonlara devam ediyoruz" dedi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne ait fuar merkezinin 8 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu anlatan Konak, "Vardiya sistemiyle 50-60 personelin olduğu bir sistemde çalışıyoruz. Burada Kayseri Büyükşehir Belediyesi olsun, ilçe belediyeleri olsun, aynı zamanda İŞKUR kapsamında işçilerimiz bu operasyona destek veren birimler" dedi. 

 

Kaynak: DHA
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN