Kartal'da 'Parmaklıklar Ardındaki Sanat' sergisi düzenlendi 

KARTAL H Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Pendik Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Parmaklıklar Ardındaki Sanat' sergisi açıldı.

Yayınlanma: 12:12 13-12-2022
Güncellenme: 12:12 13-12-2022
Kartal'da 'Parmaklıklar Ardındaki Sanat' sergisi düzenlendi 

Serginin açılışında açıklama yapan Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, "Biz Ceza infaz kurumlarını sadece hükümlülerimizin cezalarını infaz ettikleri kurumlar olarak görmüyoruz. Hükümlülerin cezaevinden ayrıldıktan sonra, topluma daha iyi uyum sağlamaları için, eğitim, sosyal ve mesleki faaliyetler düzenliyoruz" dedi.
Kartal H Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Pendik Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, hükümlülerin resim, çanta ve ahşap eserleri sergilendi. 
Anadolu Adalet Sarayı Şehit Mehmet Selim Kiraz sergi salonunda düzenlenen, 'Parmaklıklar Ardındaki Sanat' adlı sergiye, Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, başsavcı vekilleri, daire başkanları ve davetliler katıldı.
Serginin açılışında konuşma yapan Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, "Anadolu yakasında 11 ceza infaz kurumumuz var. Ceza infaz kurumu ve halk eğitim merkezi işbirliğinde mesleki eğitim kursları açtırıyoruz. Bugün de Kartal H Tipi Ceza İnfaz Kurumumuz ve Pendik Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde düzenlenen 'Parmaklıklar ardındaki sanat' sergisinde bir araya geldik. Burada hükümlülerimizin ceza infaz kurumlarımızda ürettikleri el sanatları ve resimlerin sergisini açtık. Kartal Ceza İnfaz Kurumları'nda yapılan çanta, cüzdan, kemer ve saat kordonları gibi ürünlerimiz var. Bunları da sergiledik. Biz ceza infaz kurumlarını sadece hükümlerimizin cezalarını infaz ettikleri kurumlar olarak görmüyoruz. Hükümlülerin cezaevinden ayrıldıktan sonra, topluma daha iyi uyum sağlamaları için burada eğitim, sosyal ve mesleki faaliyetler düzenliyoruz. Hükümlülerimiz büyük bir ilgiyle bu eğitim faaliyetlerine katılıyor. Biz de onların önlerini açmaya çalışıyoruz. Sergimiz iki gün devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN