Abone Ol

İzmir'de Kurban Bayramı'nda Kiralık Araç Krizi

 AKKON İzmir İl Başkanı Ahmet Demir, bölgedeki kiralık araç talebinin yoğun olduğunu ve bu talebi karşılamak için diğer illerden araç getirttiklerini belirtti. 

Yayınlanma: 14:06 25-06-2023
Güncellenme: 14:06 25-06-2023
İzmir'de Kurban Bayramı'nda Kiralık Araç Krizi

İzmir'de araç kiralama firmaları Kurban Bayramı'nın yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle çifte bayram yaşıyor. Kimisi tatilci kimisi yurt dışından izne gelen vatandaşlar araç kiralama firmalarının yolunu tutuyor. Turizm bölgesi olan İzmir'de kiralık araç talebine yetişilemediğini ifade eden AKKON İzmir İl Başkanı Ahmet Demir, "Turizm bölgesi olduğu için İzmir'de çok yoğun bir araç kiralama talebi var.

Araba sayımız yetmiyor. Diğer illerden ve özellikle İstanbul'dan otomobil getirtmeye çalışıyoruz. Otomobil fiyatları yükseldiği için pek çok kişi uzun süredir satın almak yerine kiralamaya yönelmişti. Özellikle bayram sürecinde mevcut yoğunluğumuz katlandı. Genellikle vatandaşlar tatile gitmek için araç kiralıyor. Yurt dışından aşırı bir talep var" dedi.

'GÜNLÜK KİRALAMA BEDELİ 5 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR'

Geçen yıla kıyasla bu yıl bayram sürecinin çok daha yoğun geçtiğini ifade eden Demir, "Bilhassa Almanya, Fransa, Hollanda'dan çok müşterimiz var. Otomobil kiralamada iki farklı kategorimiz var. Bunlar standart araçlar ve lüks araçlar. Standart ekonomik araçların günlük kiralama bedeli 750 ile 1000 TL arasında değişiyor.

Lüks araçlar ise 1500 TL'den başlıyor, 5 bin TL'ye kadar çıkıyor. Genellikle vatandaşlar otomobilleri bir haftalık veya 10 günlük kiralıyor. Gurbetçilerimiz ise daha uzun süreli kiralamaları tercih ediyor. Vatandaşlar rezervasyon yapmadan önce mutlaka firmayı iyice araştırsınlar. Kurumsal firmaların sahte internet siteleri oluşturuluyor. Bu konuda dolandırıcılara karşı çok dikkatli olmalılar" diye konuştu.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN