İzmir'de Dolmuş Şoförleri Kontak Kapattı, Zam İstiyorlar

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı, minibüsçü esnafının zam talebinde bulunmasını ancak AK Parti ve CHP arasındaki çekişmeden dolayı ESHOT'un zam yapamadığını ifade etti.

Yayınlanma: 13:06 23-06-2023
Güncellenme: 13:06 23-06-2023
İzmir'de Dolmuş Şoförleri Kontak Kapattı, Zam İstiyorlar

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kayışdikişçi, artan personel maliyetlerine dikkat çekerek, kontak kapatan dolmuşlar olduğunu kaydetti. Kayışdikişçi, dolmuşçu esnafının para kazanamadığını anlatarak, "Biz daha evvelden 16 TL zam aldık ama kullanmadık.

Ondan bir evvelki zammımız vardı, onu bazı yerlerde kullandık bazı yerlerde kullanmadık. Biz zam talebinde bulunduğumuzda akaryakıt 29 TL bandındaydı,  şu anda daha ucuz. Ama personel giderleri çok fazla, asgari ücret arttı" dedi.  

"AK PARTİ İLE CHP ÇEKİŞİYOR ZAM ÇIKMIYOR"

Kayışçıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: 

Biz fiyatlarda ESHOT'a da bağlıyız. ESHOT ağı İzmir'in her yerinde var. ESHOT batmış durumda, bu ücetlerle. Bunun yanı sıra UKOME'ye başvursak da zam çıkmıyor ki; AK Parti CHP çekişmesinden. 

"UKOME'DEN GEÇER Mİ BİLMİYORUZ"

Zam talep etsek UKOME'den geçer mi geçmez mi bilmiyoruz, çünkü şu anda benzin 22 lira, UKOME'de geçmeyebilir. Ama şu anda akaryakıt ikinci planda personel giderleri, yedek parça fiyatları çok yükseldi. Bazı arkadaşlar kontak kapattı. 

"ÜYELERİMİZ ZAM İSTİYOR"

Üyelerimiz zam istiyor ama ESHOT var. Belediye ulaşım ücretine zam yapmadı ama belediye kendi şoförlerine muazzam zam yaptı. ESHOT'un her mahallede otobüs ağı var ve ESHOT batmış durumda. ESHOT'un bizimde olduğumuz hatlarda otobüs sirkülasyonu var, bu da zam talebinde soru işareti. 

"ESHOT ZAM YAPMAYINCA BİZ DE YAPAMIYORUZ"

Bir önceki zam için 6 - 7 defa UKOME toplandı. UKOME'de ESHOT'un yapacağı zam kabul olmayınca biz de zam yapamıyoruz”

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN