IShowSpeed'un Cluster Baş Ağrısı Serüveni: Hastaneye Kaldırıldı

Cluster baş ağrısı, nadir görülen, şiddetli ve tekrarlayıcı baş ağrılarına yol açan bir türdür. Göz çevresinde yoğunlaşır, belirli dönemlerde ortaya çıkar, nedeni tam olarak bilinmez. 

Yayınlanma: 10:07 31-07-2023
Güncellenme: 10:07 31-07-2023
IShowSpeed'un Cluster Baş Ağrısı Serüveni: Hastaneye Kaldırıldı

Başı sarılı ve gözü şişmiş bir şekilde video paylaşan IShowSpeed hayranlarını korkuttu. Cluster headache nedeniyle bu durumda olduğunu belirten Speed,Al Nassr antrenmanlarını takip etmek üzere Japonya'ya gitmişti. Speed, şiddetli baş ağrısı ve uykusuzluk nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

CLUSTER HEADECHE NEDİR?

Cluster baş ağrısı, şiddetli ve tekrarlayıcı baş ağrılarından bir türüdür. Bu baş ağrıları "küme" adı verilen periyodik dönemlerde ortaya çıkar. Küme baş ağrısı, nadir görülen bir tür baş ağrısıdır ve genellikle bir göz çevresinde yoğunlaşan şiddetli ağrıya neden olur.

Küme baş ağrıları, migren veya tension baş ağrılarından farklı bir şekilde kendini gösterir. Tek taraflı olarak gelişir, çoğunlukla bir göz çevresinde veya şakak bölgesinde yoğunlaşır ve sıklıkla bu bölgede terleme, göz kızarıklığı, burun tıkanıklığı veya akıntısı gibi belirtilerle birlikte görülür. Ayrıca "köklü" bir ağrı olarak tanımlanır, yani aniden şiddetli başlar ve kısa sürede zirveye ulaşır.

Küme baş ağrıları genellikle periyodik olarak belirli zaman aralıklarında tekrarlanır. Bu periyotlar, haftalar veya aylar sürebilir ve bu süre zarfında hastada neredeyse her gün baş ağrıları görülebilir. Ancak, dönemler arasında ağrılar olmayabilir.

Küme baş ağrılarının nedeni tam olarak anlaşılmamıştır, ancak bazı tetikleyici faktörler (stres, alkol, sigara, bazı ilaçlar vb.) etkili olabilir. Tedavisi, bir doktor tarafından yönetilmelidir ve genellikle ağrı kesiciler, oksijen tedavisi ve önleyici ilaçlar kullanılabilir.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN