Abone Ol

İşgalcilerden Ukrayna şarkısını dinleyen öğretmene hapis cezası

İşgalci mahkeme, Kırım’da “Bayraktar” şarkısını dinlediği için işten çıkarılan yüksek okul öğretmeni hakkında 13 gün hapis cezası kararı aldı.

Yayınlanma: 11:09 16-09-2022
Güncellenme: 11:09 16-09-2022
İşgalcilerden Ukrayna şarkısını dinleyen öğretmene hapis cezası

Rus işgali altındaki Kırım’ın Karasupazar (Belogorsk) kentinde bir yüksek okul öğretmeni olan Andriy Belozorov, “Bayraktar” isimli Ukrayna şarkısı dilediği için işten kovuldu. Aynı anda sözde polis,öğretmen hakkında idari dava açtı. Dün sözde mahkemeye çıkarılan Belozorov, 13 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce, Ukrayna yanlısı tutum sergileyen Belozorov’u öğrenciler şikayet ettiği bildirilmişti.

“UKRAYNA ORDUSUNUN BAŞARILARI KIRIM’DAKİ İŞGALCİLERİ ÇILDIRTIYOR”

Bilindiği gibi, daha önce düğünde Ukrayna şarkısının çalındığı için işgalci mahkeme, 2 kadın olmak üzere 4 Kırım Tatarı hakkında hapis ve 2 Kırım Tatar kadını hakkında para cezası kararı aldı.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım’ın işgalci yönetiminin düğünde Ukrayna şarkısı çaldığı için Kırım Tatarları hapse atmasını yorumlayan Çubarov, “Ukrayna ordusunun Harkiv’deki başarıları Kırım’daki işgalcileri çıldırtıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: QHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN