Abone Ol

İrfan Can Eğribayat, NEDEN KADRO DIŞI BIRAKILDI!

Alanyaspor karşılaşmasında yaptığı skandal hareketlerin ardından Göztepe'de kadro dışı bırakılan EğriBayat'ın neden kadro dışı bırakıldığı, davranışının nedenleri ve taraftarı bu noktaya getiren olaylar herkes tarafından merak edilmekte. Hadi gelin bu olayın detaylarına ve daha fazlasını haberimizden öğrenelim. 

Yayınlanma: 16:03 25-03-2022
Güncellenme: 02:06 27-06-2022
İrfan Can Eğribayat, NEDEN KADRO DIŞI BIRAKILDI!

DİSİPLİNSİZ DAVRANIŞLAR...

Göztepe Kulübü, 24 yaşındaki genç kaleci İrfan Can Eğribayat'ı Alanyaspor maçından sonra yaptığı disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı kaldığını açıkladı.

Son zamanlarda oyunlarındaki performans düşüşleriyle tepki toplayan İrfan Can Eğribayat, geçtiğimiz günlerde Alanyaspor maçından sonra, maç esnasında kendisini küfürlü bir şekilde tezahurat ettiği iddia edilen taraftarlarla sert bir tartışmaya girmişti. Takım arkadaşlarının araya girmesinin ardından zar zor sakinleşen Eğribayat'ın yaptığı bu hareketlerin ardından Göztepe, genç kalecinin disiplinsiz davranışları sebebiyle kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

İrfan Can Eğribayat, NEDEN KADRO DIŞI BIRAKILDI!

"VEFAT EDEN KIZIMIN ÜZERİNDEN BENİ YARALAMAYA ÇALIŞTILAR"

Göztepe'nin kadro dışı kararından sonra İrfan Can Eğribayat sosyal medya hesabından özür mesajı yayımladı. İrfan Can Eğribayat,

"Göztepe Spor Kulübü ile çıktığım son maç olan Alanyaspor karşılaşmasında yaşanan hadiselere açıklık getirmek istiyorum. Kamuoyunun da bildiği üzere geçtiğimiz aylarda bebeğimiz hayatını kaybetti. Bu olayın ardından haliyle en hassas noktamız kızımız olmuştur. Kızımızı kaybettikten üç maç sonra Adana Demirspor karşılaşmasında, aynı sorunları yaşadım. Tüm taraftarlar bana toplu şekilde tepki gösterdiler, O maçta ise profesyonelliğimi koruyup maç süresince ve sonrası elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu üzücü olayların yaşandığı Alanyaspor karşılaşmasında maç boyu devam eden tepkiler, vefat eden kızımın üzerinden beni yaralamaya çalışıp, argo kelimeler kullanan insanlar oldu. Maç bitene kadar sükûnetimi korumaya gayret ettim, sakince soyunma odasına giderken ağır ithamlarla karşılaştım, bir insan olarak sabrım tükendi, kayıtsız kalamadım. Yaşadığım olaylardan ötürü başkanımız Mehmet Sepilden, yöneticilerimizden, takım arkadaşlarımdan, Göztepe ve Türk futbol camiasından özür dilerim." İfadelerini kullandı. 

İrfan Can Eğribayat, NEDEN KADRO DIŞI BIRAKILDI!

BU YORUMDAN SONRA ORTALIK KARIŞTI

İrfan Can’ın açıklamasının altına yapılan, “Hiç kimseden özür dileme Evlat. Sana, Eşine ve Sevgili yavrumuza saygısızlık edenler, bırak taraftar olmayı insan bile değiller. Her zaman yanındayım. Candan sevgilerle.” Yorumuna cevap yazan İrfancan, “taraftardan özür dilemedim zaten abi, teşekkür ederim.” Diye cevap vermesi taraftarın öfkesini arttırdı.

İrfan Can Eğribayat, NEDEN KADRO DIŞI BIRAKILDI!

"BAŞARISIZLIĞI KABUL EDEREK İSTİFA ETMELERİNİ İSTİYORUZ"

Kaleci İrfan Can Eğribayat'ın yaptığı skandal hareketin ardından Göztepe taraftarı sosyal medyadan çok sert bir açıklama yayınladı. Açıklamasında,

"Küme düşen bir takımdan kendisine ve yeteneklerine güvenilerek Göztepemiz'e transferedilen ve birinci kalecilik layık görülen İrfan Can Eğribayat'a taraftarlarımız ilk geldiği günden itibaren destek olmuş, hataları olsa da her zaman gelişeceğini ve Göztepemiz'e uzun yıllar hizmet edeceğini umut etmiştir.

İrfan, kendisine verilen bu desteği haketmeyen bir karakter olduğunu ortaya koymuştur. Kameralar karşısında takım arkadaşlarını suçlayarak kendisini aklamaya çalışan şahsın bugün geldiği nokta kendisi adına utanç vericidir. Yine daha önce bir maç sonrası tüm takım tribünlere gelmişken bir anda sahayı terk etmiştir. Tüm bunlara ve sportif olarak başarısızlığına rağmen hatta Galatasaray maçında yediği akıl almaz gollerden dolayı şike yapmakla suçlanırken dahi Göztepe taraftarı kendisinin ve eşinin yanında olmuş, moral vermiş ve kendisi de bunun üzerine Göztepe taraftarına teşekkür etmiştir.

Son olarak Alanyaspor mağlubiyeti ardından tribünlere yönelik hareketleri bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu sezonki kötü gidişata 32 maçta yediği 50 gol ile pay sahibi olan İrfan bir de üstüne üstlük Göztepe taraftarını vefat etmiş çocuğuna hakaret etmekle suçlamıştır.

Hiç kimse  küfrün hiçbir şeklini savunamaz. Hele ki henüz anne karnında vefat eden bir evlat üzerinden edilen hakareti kesinlikle savunamaz. Eğer varsa bu kişilerin bulunup cezalandırılması da en büyük temennimizdir. Ancak beyefendinin duyduğunu iddia ettiği ve kendisini sinirlendiren münferit küfrü sanki Göztepe taraftarı tarafından organize ve toplu edilmiş gibi algı yaratma çabası kesinnlikle kabul edilemez.

Maçın ertesi günü gayet de keyfinin yerinde olduğunu gösteren paylaşımlar yapan şahıs, kadro dışı kaldığını öğrendikten sonra algı yaratma çabası ile bir açıklama yayınlamış ve yine vefatı ile hepimizi yasa boğan kızının kabrini paylaşarak demagoji yapmaya çalışmıştır.

Göztepe taraftarını asılsız iddialar ile kamuoyu önünde karalayan bu şahsın vicdanlarımızda affı mümkün değildir. Kendisi hakkında açıklanan yaptırımı destekliyoruz, ANCAK,

Tüm bunların öncesinde, henüz acısı tazeyken, sportif anlamda başarısız performansı devam ederken, eleştirilerin odağındayken hatta sakatken dahi ilk 11 oynatılması Göztepe Spor Kulübü'nün idari ve sportif anlamda ne kadar da kötü yönetildiğini gözler önüne sermektedir. İrfan Can tavırları ve davranışları neticesinde maçtan 3 gün sonra karar alabilen yöneticiler de sınıfta kalmıştır. Daha önce de bu tip olaylara engel olamayan, taraftarlar ile sporcuların karşı karşıya gelmesine neden olan ve son olarakta İrfan Can krizini öngöremeyenve de engel olamayan ilgili tüm yönetici ve idaricilerin bu süreçten kendilerine düşen başarısızlığı kabul ederek istifa etmelerini bekliyoruz.

Göztepe Spor Kulübü krizleri yönetemeyen, kulübümüzü kaostan uzat tutamayan, öngörülere sahip olmayan vasıfsız idareciler tarafından yönetildiği sürece sportif ve ekonomik başarısızlık da kaçınılmazdır." İfadelerini kullandı.   

İRFANCAN EĞRİBAYAT'IN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI GÜNDEM OLDU

Açıklamada  "Maçın ertesi günü gayet de keyfinin yerinde olduğunu gösteren paylaşımlar yapan şahıs, kadro dışı kaldığını öğrendikten sonra algı yaratma çabası ile bir açıklama yayınlamış ve yine vefatı ile hepimizi yasa boğan kızının kabrini paylaşarak demagoji yapmaya çalışmıştır." denilmiştir.

 

TARAFTAR, GALATASARAY TRANSFER HABERLERİNE ATIFTA BULUNDU!

Galatasaray maçında yediği goller olay olan İrfan Can Eğribayat'ın transfer sürecinde şunlar yaşanmıştı;

  • - 29 Ağustos 2021 tarihinde Fotomaç'ın haberine göre, Eğribayat'ın Galatasaray'da transfer çalışmalarına devam ettiği bildirilmişti. Haberin devamına göre, İzmir ekibinin 3 milyon euro talep ettiği öğrenilirken, Galatasaray'ın 1.5 milyon euro ve Fatih Öztürk'ün bonservisiyle vermek istediği kaydedilmişti. İrfan Can için sonraki satıştan elde edilecek gelirden de yüzde verilmesi seçenekler arasında yer aldığı haberi bildirilmişti.

 

  •  - 3 Eylül 2021 tarihinde Sporx'in yaptığı bir diğer habere göre de, Hem para, hem de ücret konusunda beklenen mutabakatın sağlanamadığı, ancak Galatasaray'a yakın kaynaklara göre anlaşmanın çok yakın olduğu haberi girilmişti. Haberin devamında Teknik direktör Fatih Terim'in, sezonun bundan sonrası için ilk 11'de düşündüğü, böylece saha içinde yerli avantajını yakaladığını hedeflendiğini belirtmişti. 

 

  • - 6 Eylül 2021'de tekrardan Fotomaç'ın yaptığı bir diğer haberde ise "İrfan Can Eğribayat transferi için Burak Elmas özel görüşecek!" haberi girildi. Haberin detaylarında,  Fatih Terim’in ısrarla yerli kaleci istemesi sonrası Başkan Burak Elmas 6 Eylül Pazartesi günü Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile görüşeceği, İrfan Can Eğribayat için pazarlıkların resmen başladığını, ve son iki sezondaki performansıyla dikkatleri çeken İrfan Can'ın Galatasaray'a gelmeyi çok istediği söylendi.

 

  • - 19 Ekim 2021 tarihinde A Spor'un haberinin manşeti ise şöyleydi, "Transferi canlı yayında açıkladı! "İrfan Can devre arasında..." haberin içeriğinde ise, Milli arayı Muslera'sız geçiren Galatasaray'ın, Uruguaylı file bekçisinin yokluğunu iki hazırlık maçında da hissettiği yazıyordu. Devamında ise, yaz transfer döneminde Göztepe'den İrfan Can Eğribayat'ı kadrosuna katmaya çalışan Galatasaray'ın, 3.5 milyon Euro'luk transfer bedeliyle karşılaşınca transferden vazgeçmiş olduğu yazılıydı. Kaleci transferi hakkında konuşan A Spor yorumcuları Haldun Domaç ve Savaş Çorlu, "Galatasaray kaleci almak istiyor. Fatih beklentileri karşılamıyor. Galatasaray'ın aklında İrfan Can Eğribayat var. İrfan'ın da aklında Galatasaray var. Devre arasında bu transfer olursa şaşırmam." yorumlardında bulunmuşlardı.

 

  • - Mynet'in 24 Aralık 2021 tarihinde yaptığı haberde ise, "90 dakika boyunca ıslıklanmıştı! Galatasaray'da Muslera yerine İrfan Can Eğribayat geliyor." manşeti girilmişti. Haberin içeriğinde ise Galatasaray'da Muslera'nın yaşadığı sakatlık sonrası yönetimin düğmeye bastığı, devre arasında kaleci transferine kesin gözüyle bakılırken en önemli adayında belli olduğu yazılmıştı. Haberin devamında ise 28 Aralık akşamı oynanan Beşiktaş-Göztepe maçında top, İrfan Can'ın ayağına gelir gelmez siyah-beyazlı taraftarlar ıslıkla protestoda bulunduğu bilgileri yer almıştı.

 

  • - 3 Ocak 2022 tarihinde Spor Arena'nın yaptığı habere göre de, Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk yarısını düşme hattında tamamlayan Göztepe’nin kalecilerine taliplerin çoğaldığı, İrfan Can Eğribayat için ise Galatasaray'ın devrede olduğu haberi yazılıydı. Haberin detaylarında ise, Başkan Mehmet Sepil’in ise iyi bir fiyat verilmesi durumunda 23 yaşındaki eldiveni bonservisiyle gönderebileceği bilgisi veridi. Balazs Megyeri ise Göztepe’deki kariyerinin büyük bir bölümünü İrfan Can’ın gerisinde yedek kulübesinde geçirdiği haberin devamında yer aldı.

 

  • - NTV Spor'un 6 Ocak 2022 tarihinde yaptığı haberde ise, "Galatasaray'la anılan İrfan Can Eğribayat'ın geleceği belli oldu!" manşeti yazıldı. Haberin detaylarında ise, Fernando Muslera'nın sakatlanmasının, Fatih Öztürk ve İsmail Çipe'nin kalede güven vermemesi nedeniyle Galatasaray'ın kaleye takviye yapmaya çalışması yazılıydı. Devamında ise, Sarı-kırmızılıların Göztepe kalecisi İrfan Can Eğribayat ile ilgilendiği yazılmıştı.

 

  • - 11 Ocak 2022 tarihinde ise tekrardan Fotomaç, "Galatasaray'ın istediği İrfan Can Eğribayat için karar verildi!" manşetini yazmıştı. Devamında ise, Göztepe'nin, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürürken takımdaki mevcut futbolcuların adının diğer kulüplerle anılmasıyla ilgili olarak yönetimden açıklamanın geldiği yazılmıştı. Özellikle kaleci İrfan Can Eğribayat'ın adının Galatasaray ile anılmasının ardından Yönetim Kurulu Üyesi Aktuğ Sönmez'in mevcut kadroyu korumak istediklerini belirtmişti.

NEDEN BU NOKTAYA GELİNDİ?

Sezon başından beri Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan İrfan Can Eğribayat'ın, ilk yarıdaki performansı göz doldururken, transferin kızıştığı ilk yarının son döneminde zirve yaptığı görülmüştü. Ancak transfer sezonunun bitimiyle 7 maçta 17 gol yiyen İrfan Can Eğribayat, taraftarın öfkesine maruz kaldı. Göztepe yönetiminin ve teknik heyetinin rotasyona gitmemesi ısrarla İrfan Can'a görev vermesi, gittikçe kızışan İrfan Can taraftar gerginliğinin bu noktalara gelmesine neden oldu.

İlk yarının sonunda kurtadığı gollerden bahseden İrfan Can, takımın gol atamamasından dert yanmıştı. Kendi takım arkadaşlarını eleştiren İrfan Can gelinen noktada ise takım gol atarken yedi maçta 17 gol yemiş ve takımın kötü gidişatında büyük pay sahibi olmuştu.

GAZİANTEP ÖNCESİ VE SONRASI PERFORMANSI

Gaziantep - Göztepe Maçı Öncesi
15 Ağu 2021   Antalyapsor - Göztepe = 1-1 (Berabere) 1 puan
22 Ağu 2021   Göztepe - Y. Malatyaspor = 0-1 (Mağlubiyet)
29 Ağu 2021   Sivasspor - Göztepe = 2-2 (Berabere) 1 puan
12 Eyl 2021     Göztepe - Başakşehir = 2 - 1 (Galibiyet) 3 puan
17 Eyl 2021     Altay SK. - Göztepe = 2 - 1 (Mağlubiyet)
22 Eyl 2021     Göztepe - Hatayspor = 0 - 2 (Mağlubiyet)
26 Eyl 2021     Galatasaray - Göztepe = 2 - 1 (Mağlubiyet)
2 Eki 2021     Göztepe - Giresunspor = 0 - 1 (Mağlubiyet)
17 Eki 2021     Göztepe - Kasımpaşa = 1 - 2 (Galibiyet) 3 puan
23 Eki 2021     Trabzonspor - Göztepe = 0 - 1 (Mağlubiyet)
31 Eki 2021     Alanyaspor - Göztepe = 2 - 2 (Berabere) 1 puan
7 Kasım 2021  Göztepe - Konyaspor = 0 - 2 (Mağlubiyet)
22 Kas 2021    Kayserispor - Göztepe =  1 - 1 (Berabere) 1 puan
29 Kas 2021    Göztepe - Fenerbahçe = 1 - 1 (Berabere) 1 puan

Toplam 14 Maç
Yediği Gol Sayısı 20
Toplam Puan 11

Gaziantep - Göztepe Maçı Sonrası  (Transfer Dönemi)

6 Aralık 2021    Göztepe - Gaziantep FK = 2 - 1 (Galibiyet) 3 puan
11 Ara 2021      Ç. Spor - Göztepe = 3 - 1 (Mağlubiyet)
19 Ara 2021      Göztepe - Karagümrük = 0 - 1 (Mağlubiyet)
23 Ara 2021      Beşiktaş - Göztepe = 2 -1 (Mağlubiyet)
26 Ara 2021      Göztepe - Adana Demirspor = 1 - 1 (Berabere) 1 Puan
9 Oca 2022        Göztepe - Antalyaspor = 4 - 0 (Galibiyet)  3 puan
14 Oca 2022      Y. Malatyaspor - Göztepe = 1 - 2 (Galibiyet) 3 puan
19 Oca 2022      Göztepe - Sivasspor = 2 - 1 (Galibiyet) 3 puan
22 Oca 2022      Başakşehir - Göztepe = 1 - 2 (Galibiyet) 3 puan

Toplam 9 Maç
Yediği Gol Sayısı 11
Toplam Puan 16

Transfer Dönemi Sonrası

6 Şub 2022         Göztepe - Altay SK = 0 - 2 (Mağlubiyet)
14 Şub 2022      Hatayspor - Göztepe = 2 -1 (Mağlubiyet)
21 Şub 2022      Göztepe - Galatasaray = 2 - 3 (Mağlubiyet)
27 Şub 2022      Giresunspor - Göztepe = 3 - 1 (Mağlubiyet)
5 Mar 2022       Göztepe - Kasımpaşa = 2 - 3 (Mağlubiyet)
12 Mar 2022     Trabzonspor - Göztepe = 4 - 2 (Mağlubiyet)
19 Mar 2022     Göztepe - Alanyaspor = 0 - 2 (Mağlubiyet)

Toplam 7 Maç
Yediği Gol Sayısı 17
Toplam Puan 0

 

 

İRFAN CAN EĞRİBAYAT'IN PERFORMANSI

,

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Erdi Akman2 - erdiakman@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN