İmamoğlu, "Parti içinden mi dışından mı, ona bakacağız"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP yöneticilerinin kapalı online toplantısının video kaydı sızdırıldı. 

Yayınlanma: 17:07 19-07-2023
Güncellenme: 17:07 19-07-2023
İmamoğlu, "Parti içinden mi dışından mı, ona bakacağız"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı Cumhuriyet Halk Partili yöneticilerin yaptıkları kapalı online toplantının video kaydı sızdırıldı.

Video Platformunda "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlanan görüntülerde "Parti Meclisi'nin toplanması ve olağanüstü kurultay için zemin hazırlanması" gibi başlıklar tartışılıyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu, "Partinin mevzuları partililerle konuşulur, hiçbir gizli tarafı yok" dedi.

Zoom üzerinden yapılan ve yaklaşık 15 dakikalık kısmı video platformu üzerinden yayınlanan görüntüde, Bülent Tezcan, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın bulunuyor.

"Parti içinden mi dışından mı, ona bakacağız"

Görüntüyü kimin sızdırdığını araştırıcaklarını belirten İmamoğlu, "Ne olmuş, nasıl olmuş, bunu seven kimler var, parti içinden mi dışından mı? Ona da bakacağız. Ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle, çekinmeden açık ve seçik kalbimizde ne varsa aile meselesi gibi konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı karar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" diye konuştu. 

Seçimden bu yana bu ve benzeri 200'e yakın toplantı yaptıklarını hatırlatan İmamoğlu, "Bugün bile buna benzer toplantımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle, parti meclisi üyeleriyle konuşulur. Eski, yeni milletvekilleriyle konuşulur ilçe başkanlarıyla konuşulur, il başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" dedi.

"Katılımcı" iddiası

İmamoğlu, toplantı sırasında ‘Katılımcı’ isimli kullanıcının kim olduğunu iki kez soruyor ancak cevap alamıyor.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kaydı sızdıran ismin toplantıya “Katılımcı” isimle katılan ve görüntüsünü açmayan kişi olabileceğini kaydetti. 

Kayıtta, Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşuyor. Bülent Tezcan tarafından yazılan dilekçenin 15 kişi tarafından imzalandıktan sonra genel merkeze verileceği ve basına duyurulacağı ifade ediliyor. 

Olayla ilgili konuşan Gökhan Günaydın, "Toplantıda bu metni imzalama sürecinden bahsediyoruz. Arkadaşlar çarşamba günü metni genel merkeze teslim etmekten bahsediyor ve bir arkadaşımız 'İletişimini yapmadığımız bir işin içinde olmayalım' diyor. Rutin bir toplantı bir ahlaksızlık gibi tanıtılıyor. Bir tek nezaket dışı söz kullanılmış mı?" dedi. 

Video, ‘Değişim Gerçeği’ isimli video platformunda 18 Temmuz'da yayınlandı. 

"İktidar için değişim"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında CHP'de "değişim" vurgusu yapıyor. 

İmamoğlu, bu ayın başlarında açılan iktidaricindegisim web sitesinden değişime davet paylaşımı yaptı. "Değişime davet: CHP’de değişim, Türkiye’de değişim, iktidar için değişim sürecine katılımınızı, görüş ve önerilerinizi bekliyoruz" diye yazan İmamoğlu, kendi sitesiyle birlikte İktidar için Değişim" sitesine link verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada "Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi olarak görmeyi asla kabul etmem." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN