Hataylı depremzede: Dönmemiz lazım, orası bizim memleketimiz

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin ardından Hatay’ın Defne ilçesinden ailesiyle gittiği Adana’da KYK yurduna yerleştirilen İsmail Zahteri (62), evlerinin hasarlı olmasına rağmen geri dönmek istediğini belirterek, “Dönmemiz lazım.

Yayınlanma: 14:02 16-02-2023
Güncellenme: 14:02 16-02-2023
Hataylı depremzede: Dönmemiz lazım, orası bizim memleketimiz

Orası bizim memleketimiz. Başka çaremiz yok. İnsanın evi gibi olmaz” dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremde evlerini, yakınları kaybeden yüzlerce depremzedenin çevre illere nakli sürüyor. Adana’da yüzlerce depremzede ise Çukurova Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Yurtta kalan yüzlerce depremzede aile, burada hem barınma ihtiyacını karşılıyor hem de 3 öğün sıcak yemek yiyebiliyor.

‘DÖNMEMİZ LAZIM, ORASI BİZİM MEMLEKETİMİZ’
Depremde evi hasar görünce ailesiyle Hatay’dan Adana’ya gelen İsmail Zahteri, “Çok fazla yakınımızı kaybettik. Hatay’ın her kesiminden herkes birilerini kaybetti. İlk günler mahallemizdeydik ama sarsıntılar devam edince buraya geldik. Deprem korkusu geçmez. Artık döneceğiz. Artçı sarsıntılara alıştık. Mecburuz. Dönmemiz lazım. Orası bizim memleketimiz. Başka çaremiz yok. İnsanın evi gibi olmaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN