Gözen Holding 100 elektrikli uçak için anlaşma imzaladı

Gözen Havayolları elektrikli hava taksi anlaşması imzaladı. Şirketin Avolon uçak kiralama şirketiyle yaptığı anlaşma 100 Vertical vx4 model elektrikli uçağın satın alınması ya da kiralanması opsiyonunu içeriyor.

Yayınlanma: 15:03 29-03-2022
Güncellenme: 02:06 27-06-2022
Gözen Holding 100 elektrikli uçak için anlaşma imzaladı

Uçak kiralama şirketi Avolon Holdings, Gözen Holding ile 100'e kadar hava taksi aracı tedarik etme anlaşması imzalandığını duyurdu.

İstanbul merkezli charter havayolu taşımacılığı ve kargo hizmeti veren Freebird Havayollarının sahibi Gözen Holding ile yaklaşık 2 milyar dolarlık anlaşma, Vertical'ın 50 adede kadar VX4 hava taksi satışını veya kiralanmasını kapsıyor. Sözleşmede ek olarak 50 adede kadar satın alma veya kiralama opsiyonu da bulunuyor.

Anlaşma, Avolon ve Gözen Holding arasında, Türkiye'de elektrikli, dikey kalkış ve inişli hava araçlarını (eVTOL) ticarileştirmek için stratejik bir çalışmayı kapsıyor.

Havacılık sektörünün geleceği olan sıfır karbon emisyonlu, tamamen elektrik enerjisi ile çalışan hava araçları, en modern, en teknolojik ve en çevreci hava aracı olarak kabul ediliyor.

Vertical VX4 eVTOL (Elektrikli Dikine İniş-Kalkış) hava araçlarından 50+50 toplam 100 araçlık ön anlaşma yapan Gözen Holding, Türkiye ve bölgede yeşil enerji ile ticari hava taşımacılığının gelişmesi adına bir ilki gerçekleştirecek.

“SIFIR EMİSYONLA DEVRİM YARATACAK” 

Gözen Holding CEO'su Mekin Gözen, Avolon ile gerçekleştirdikleri ortaklıkla ilgili şunları söyledi:

“Türk havacılık endüstrisinin ayrılmaz bir parçası olarak sürdürülebilirlik hareketinin ön saflarında yer almanın üzerimize düştüğünü hissediyoruz ve bu nedenle Avolon ve Vertical'ın VX4'ünü hava yolculuğunda devrim yaratacak sıfır emisyonlu eVTOL hava aracı olarak belirledik.

İstanbul'da 15 milyondan fazla insanın yaşadığı şehir, sürekli olarak hem şehirlerin gelişimini hem de turistik ve iş yeri olarak çekiciliğini engelleyen tıkanıklıklarla karşı karşıya.

VX4'ün konuşlandırılmasının İstanbul'u ve Türkiye'nin geri kalanını çarpıcı biçimde yeniden şekillendireceğine inanıyoruz. Avolon ile ortaklığımız, ülkede bir eVTOL ekosistemi oluşturmamızı sağlayacak ve bölgeye sürdürülebilir hava yolculuğu sağlamanın ilk adımı olacak ve onu küresel bir lider olarak konumlandıracak.”

2024 YILINDA SERTİFİKA ALACAK

İngiltere, Bristol merkezli Vertical, sertifikasyon tarihi için 2024 yılını gösterdi. EVTOL'ler, havayollarının işlerini çeşitlendirmeleri ve büyütmeleri için çevre dostu bir tercih olarak lanse edildi. Araçlar, helikopterlere daha ucuz bir alternatif ve taksilerden daha hızlı yolculuk sunuyor.

Hız: 325 km/saat
Menzil: 160 km
Yolcu kapasitesi: 5

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN