Fethullah Gülen'in Ailesi FETÖ Operasyonunda Yakalandı

İstanbul'da FETÖ soruşturması kapsamında aileden 5 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar, dijital materyaller, para ve sahte pasaportlar ele geçirildi.

Yayınlanma: 09:07 14-07-2023
Güncellenme: 09:07 14-07-2023
Fethullah Gülen'in Ailesi FETÖ Operasyonunda Yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, MİT ve İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'FETÖ'ye yönelik yaptıkları çalışmalarda, Fethullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in, hakkında yakalama kararı bulunan ancak firari olan oğlu Selman Gülen ile eşi Nur Gülen, kayınpederi Bekir Öztürk ve kayınvalidesi Mine Öztürk ile Sancaktepe'de bir evde kaldığını tespit etti.

Operasyonda, adreste yapılan aramalarda örgütsel doküman, dijital materyal, 14 bin Amerikan doları, 560 Estonya kronu ve 2 sahte pasaport ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerin yakalandıkları adreste yaklaşık bir yıldır saklandıkları, Fethullah Gülen'in talimatı ile Bankasya'ya para yatırdıkları, ‘FETÖ'nün dernek ve vakıflarında yönetici pozisyonunda görev aldıkları, örgütün tepe yönetiminde bulunanlar ile irtibatlı oldukları, haklarında örgüt mensubu olduklarına yönelik beyanlar bulunduğu tespit edildi.

Selman Gülen'in halen ‘FETÖ’nün güncel finans yapılanmasında faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN