Abone Ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'dan Zemin Tepkisi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep FK'yı 2-0 yendikleri maçın ardından zemin hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Yayınlanma: 09:02 08-02-2024
Güncellenme: 09:02 08-02-2024
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'dan Zemin Tepkisi

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası'nda Son 16 Turu’nda Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2-0 yendiğimiz maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Öncelikle saha zeminine değinen İsmail Kartal, “2 hafta önce lig maçında sahanın zemininin kötü olduğundan bahsetmiştim. Bugün de aynı şeyi yine söylüyorum. Her iki takım oyuncuları açısından da burada futbol oynamak zordu. Bu kötü zeminde King’in ayak bileği burkuldu. Bileği sarıldı. Ne zaman aramıza dönecek belli değil. Bizler antrenörler olarak Türk futboluna katkı veren insanlarız. Amacımız futbolun gelişimine katkı sağlamak ve futbolu bir yerlere taşıyabilmek ama her iki takımın oyuncuları böyle bir zeminde nasıl futbol oynayacaklar? Devre arasında oyuncularım:‘Futbol oynamaktan ziyade sahada nasıl mücadele edeceğimize şaşırdık. Pas veremiyoruz, ayağımız kayıyor. Aşırı bir yorgunluk var adalelerimizde’ dediler. Bonucci, ‘Adalelerim şişti, bu zeminde koşamıyorum’ dedi. İşe buradan başlamamız gerekiyor. Bu sahanın bakıcıları kimlerse, lütfen rica ediyorum zemine biraz daha baksınlar, bakıma alsınlar. Her iki takım da iyi mücadele etti. Biz kazandık, onlar da kazanabilirdi. Daha iyi zeminler, daha güzel futbol olsun. Futbolumuzu ileriye taşıyalım” diye konuştu. 

Ardından karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Takımım bugün baştan sona çok disiplinli ve konsantre idi. Zeminin bu kadar kötü olmasına rağmen iyi oyun çıkardık. Zor bir deplasmandan galibiyetle ayrıldığımız ve turu geçtiğimiz için çok mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Gaziantep Futbol Kulübü’ne de başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Mert Müldür’ün durumu ile ilgili İsmail Kartal, “Onu söylemedim çünkü zemine bağlayamayız. Belki zeminle de ilgisi vardır ama adalesinde ufak zorlama ve sertleşme var. Orada da bir problem var. Bir iki oyuncumuz da daha var. Her şeyi de zemine bağlayamayız ama sonuçta bu tip ağır sahalarda ufak tefek bunlar maalesef olabiliyor” bilgisini verdi.

Michy Batshuayi ve Edin Dzeko arasındaki forma rekabeti içinse Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Bizim takımda problem ve sorun olmaz. Biz bir aileyiz. Fenerbahçe ailesiyiz. Herkes birbirine saygı gösteriyor. Biz maç maç önümüze bakıyoruz. Hangi oyuncumuz daha hazırsa onu maça hazırlıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Transferle ilgili soruya da İsmail Kartal, “Bilmiyorum, bakalım. Nasip” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN