Abone Ol

Fenerbahçe'nin Kupadaki Rüyası Bitti! Taraftarlardan Tepki

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında MKE Ankaragücü'ne 3-0 mağlup olarak kupadan elendi.

Yayınlanma: 10:02 28-02-2024
Güncellenme: 10:02 28-02-2024
Fenerbahçe'nin Kupadaki Rüyası Bitti! Taraftarlardan Tepki

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile futbolcularımız Mert Hakan Yandaş ve Ferdi Kadıoğlu, MKE Ankaragücü maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı.
 
Maçı değerlendiren İsmail hoca, “Buraya iddialı gelmiştik. Hemen oyunun başında çok net bir pozisyon bulduk Cengiz’le. Bu pozisyonu gole çeviremedik. Sonuçta bu pozisyonu gol yapabilseydik o moralle daha iyi mücadele edip oyunu ele geçirebilirdik. Olmadı. Rakibimiz daha istekliydi, daha iyi mücadele etti. Maçı kazanmayı daha fazla hak ettiler. Sonuçta istediğimiz gibi oyun ortaya koyamadık ve kaybettik. Bu sezon bana göre bize hiç yakışmayacak şekilde hiç tepki koyamadan maçı bitirdik. Oyuncularımla içeride konuştuk, bundan hep beraber ders çıkarmalıyız; bunlar neden oldu, neden bugün beklentilerin altında mücadele ettik… Sonuçta kaybettik. En başta ben ve oyuncularım ders çıkartacağız. Önümüze bakıyoruz.” dedi.
 
Fenerbahçe’nin oyun gücünün sezon başına göre son dönemde geri gittiği yönündeki soruyu İsmail Kartal, “Bugünkü maçla ilgili bunu söyleyebilirim. Bundan önceki maçlarla ilgili berabere kaldığımız maçlarda da sonuna kadar futbol oynayan, mücadele eden, oyun üstünlüğünü elinde tutan Fenerbahçe vardı. Ama bugün istenileni veremedik, iyi futbol oynayamadık. Bugün için buna katılıyorum ama bundan önceki maçlar için katılmıyorum. Biz Fenerbahçe’yiz, büyük takımız. Önümüze bakıyoruz. En kısa zamanda toparlanıp tekrar bıraktığımız yerden devam edeceğiz.” şeklinde yanıtladı.
 
Son olarak ligde 2 Mart Cumartesi günü oynanacak Atakaş Hatayspor maçıyla ilgili görüşleri sorulan Teknik Direktörümüz, “En iyi şekilde Hatayspor maçına hazırlanacağız ve önümüze bakacağız.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendirdi ve ardından soruları yanıtladı. İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Buraya turu atlamak için iddialı gelmiştik. Maçın başında hemen Cengiz’in bulduğu yüzde yüz pozisyonu gole çevirebilseydik o golün vereceği moral ve motivasyon ile çok daha iyi bir Fenerbahçe olarak sahada iyi mücadele eden ve oyunu ele geçirebileceğimizi düşünüyordum ama olmadı ve daha sonra istediğimiz gibi mücadele edemedik. Rakip daha yüksek motivasyonluydu, daha iyi mücadele ettiler. Sonuçta bugün biz Fenerbahçe Futbol Takımı olarak kendi oyunumuzdan uzak, beklemediğimiz bir oyunla bugün kaybettik. Sonuçta başta ben ve oyuncularım maçtan sonra bir toplantı yaptık, bunun nedenlerini hep birlikte inceleyeceğiz. Sonuçta bu hepimize bir ders oldu, biz önümüze bakıyoruz Ankaragücü’nü de bugün kazandığı için tebrik ediyorum.
 
Biz sahanın içerisinde kalıp işimizi yapmaya çalışıyoruz, ama dediğim gibi bugün biz istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Tepki veremedik, sonuç olarak bundan ben ve oyuncularım ders çıkaracağız. Önümüze bakıyoruz.
 
Kendi aramızda tabii ki konuşuyoruz dünkü maçla ilgili neler olduğunu bütün Türkiye biliyor. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sadece dünkü maçla alakalı değil sezon başından beri gelen bir şey bu sonuçta tabii ki oyuncularımız da izliyor, bakıyor. Biz bir penaltı kazanıyoruz, her yer ayağa kalkıyor ama onun haricinde verilmeyen bir penaltımız var onu kimse konuşmuyor, sonuçta orayla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Bugün biz Fenerbahçe Futbol takımı olarak istediğimiz tepkiyi sahada ortaya koyamadık. Çok üzgünüz, taraftarlarımızdan da özür diliyoruz.
 
Ben takımıma ve oyuncularıma güveniyorum. Bugünkü maçtan hepimiz ders çıkarttık, Hatayspor maçına en iyi şekilde hazırlanıp Hatay ve daha sonraki maçlarla ilgili de tekrar Fenerbahçe Futbol takımının nasıl oynadığını herkese göstereceğiz. Ben herhangi bir endişe duymuyorum, Allah’ın izni ile yine sezon sonu şampiyon olacağımıza inanıyorum.
 
(Tribünlerin tezahüratları) Çok da duymadım ne olduğunu her iki tarafta birbirine bağırdığı için tribünler çok da anlayamadım orayı sonuçta tabii Emre Belözoğlu da bu gün iyi bir maç çıkarttı. Kendisini de tebrik ederim."

Mert Hakan Yandaş, “Maç kaybedebilirsiniz ama böyle değil. Fenerbahçe’ye yakışan mücadeleyi etmek zorundayız. Telafi etmek için hafta sonu elimizden gelen her şeyi yapacağız. Herkesten çok özür dileriz.” diye konuştu.

Ferdi Kadıoğlu ise, “Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Sahada kötü bir oyun ortaya koyduk. Şimdi oynayacağımız, kazanmamız gereken 3 kupa var. Bu kupalara odaklanacağız ve kendimize çeki düzen vereceğiz. Sonuçtan dolayı fazlasıyla üzgünüz.” açıklamasını yaptı.

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN