Abone Ol

Fenerbahçe'de Kadro Değişikliği ve Batshuayi'nin Tartışmalı Davranışları

Fenerbahçe yeni sezonda güçlü bir kadro kurdu. Konferans Ligi Play-Off maçında Twente ile karşılaşacaklar. Batshuayi, Twente maçında ilk 11'de oynayabilir. UEFA listesinde de değişiklikler yapıldı. 

Yayınlanma: 14:08 24-08-2023
Güncellenme: 14:08 24-08-2023
Fenerbahçe'de Kadro Değişikliği ve Batshuayi'nin Tartışmalı Davranışları

Yeni sezon kadrosunu birçok yıldız oyuncuyla güçlendiren sarı-lacivertli takım, Konferans Ligi Play-Off maçında bugün evinde Twente'yi konuk edecek. Fenerbahçe, başarılı scouting transferleri ve oyuncuları geliştirip parlatmasıyla Avrupa'da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 2020 yılında Vedat Muriqi'i 17.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Lazio'ya veren sarı-lacivertli kulüp, Eljif Elmas'ı 16 milyon Euro, Kim Min-Jae'yi de 18.5 milyon Euro'ya Napoli'ye gönderdi.

Simon Kjaer, 12.5 milyon Euro karşılığında Sevilla, Attila Szalai ise 12.3 milyon Euro bedelle Hoffenheim'ın yolunu tuttu. 

Arda Güler'in 20 milyon Euro bonservisle Real Madrid'e transfer olması büyük yankı uyandırırken Fenerbahçe, Altay Bayındır'ı 7 milyon Euro'ya Manchester United'a göndererek bir kez daha şapkadan tavşan çıkardı. 

FERDİ VE İSMAİL'E DE TEKLİFLER VAR 

Toplamda 102.5 milyon Euro'yu kasasına koyan Kanarya, Ferdi Kadıoğlu ve İsmail Yüksek için de teklifler alıyor.

Konferans Ligi'nde iyi bir performans ortaya koyan İsmail, 4 maçta 1 gol ve 1 asistlik katkı yaptı. Oyuncunun 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 

Hollanda ekibi Twente ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'dan kritik bir Michy Batshuayi kararı geldi. Deneyimli teknik adam, sarı lacivertli takımın Twente müsabakası hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdiği son antrenmanda Belçikalı golcüyü ilk 11'de denedi. Dzeko sonrası yedek kalmaktan memnun olmayan oyuncusunu kaybetmek istemeyen Kartal, Twente mücadelesine Michy Batshuayi ile başlayabilir.

UEFA LİSTESİNDE DEĞİŞİKLİK 

Öte yandan Fenerbahçe, Twente maçı UEFA Listesine Luan Peres ve Miha Zajc’ın yerine Bright Osayi Samuel ve Bartuğ Elmaz'ın dahil edildiğini resmen açıkladı. 

BATSHUAYİ VE İSMAİL KARTAL ARASINDA NE OLMUŞTU? 

Fenerbahçe’nin 5-0 galibiyetiyle sonuçlanan FC Zimbru Chisinau maçında, oyuna son 6 dakikada giren Batshuayi’nin aşırı hırsı ve oynama isteği Samandıra’da ilk nasihati alan futbolcu olmasına neden olmuştu.​​​​​​​ Mücadelenin 84. dakikasında Edin Dzeko’nun yerine oyuna girdiği için hayli mutsuz ve sinirli olduğu gözlenen Batshuayi maç sonu takımın taraftarla bütünleşerek yaşadığı sevince katılmamış ve soyunma odasına gitmişti. 

Batshuayi kendisini çevirip sahada tutmak için çabalayan takım arkadaşı İsmail Yüksek’i de itip elinden kurtulmuş ve takım taraftarla iç içe sahada eğlenirken koşarak soyunma odasının yolunu tutmuştu. 

Batshuayi ile bir konuşma yapan İsmail Kartal, bir oyuncusunun bu denli oynama isteğiyle ve hırsla dolu olmasının iyi bir şey olduğunu, ancak bunu bir çizgide tutmayı başarmak gerektiğini belirtmişti.  

Tecrübeli teknik adamın Belçikalı yıldıza, herkesin takımın bir parçası olduğunu, uzun ve yoğun maç trafiğinde her futbolcuya önemli görevler düşeceğini bu yüzden küsme, isyan gibi davranışların yanlış olacağını söylediği ifade edilmişti.

Görüşmede Batshuayi’ye Fenerbahçe için çok önemli bir isim olduğu vurgulanmış ve takımdaki farklı tipte golcülerden biri olduğu belirtilerek, “Sensiz şampiyonluğun gelmesi zor, bizim için önemlisin" denildiği kaydedilmişti.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN