EXPO alanı depremzedelere yuva oldu

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan EXPO alanı 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem sonrası afetzedelerin geçici yeni yuvası oldu. Bölgede kurulan 600 adet konteyner, depremzedelere ev sahipliği yapıyor.

Yayınlanma: 09:04 12-04-2023
Güncellenme: 09:04 12-04-2023
EXPO alanı depremzedelere yuva oldu

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin yaralarının sarılması için sahada her türlü çalışma yapılıyor. Şu ana kadar Kahramanmaraş başta olmak üzere afetin yaşandığı tüm illerde birçok konteyner kent kuruldu.

 

Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat Belediyesi’nin EXPO alanında da iki ayrı bölgede planlanan savunma sanayii konteyner kent kurulum faaliyetleri 13 Şubat’ta başladı. 3 bin 600 kişiyi barındıran 600 adet aile yaşam konteyneri yer alacak konteyner kent yerleşkesi, altyapı çalışmaları dahil her şeyiyle kullanıma hazır bir şekilde teslim edildi. Ailelerin yerleştirildiği konteyner kentte yaşam başladı.


Konteyner evine yerleşenlerden İsmail Büyüksakallı, depremde ailesinden 9 kişiyi kaybettiğini, bunlardan birisinin de oğlu olduğunu kaydetti.


Konteyner kentte tavana baktığında beton kolon görmediğine değinen Büyüksakallı, "Öyle bir artım var. Artık tavanları, kolonları görmek istemiyorum. Bu ortamı sağlayanlardan da Allah razı olsun. Bize burada kol kanat gerdiler. Tüm imkanları sağlıyorlar" dedi.

Kaynak: İHA
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN