Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan kandil simidi, evinizde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir lezzettir.
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Tereyağı, 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, sirke,tuz, mahlep ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın,
Elinizle bulamaç haline gelene kadar karıştırın,
Unu sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun,Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını parmağınızla delip kenara doğru açarak halka şekli verin,
Simitleri önce yumurta akına ardından susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun, hayırlı kandiller...