Abone Ol

Esir takası: Ukrayna Rus yanlısı Medvedçuk'u ve 55 esiri teslim etti

Ukrayna dün gerçekleşen esir değişimi kapsamında, vatana ihanet ile suçlanan Rus yanlısı siyasetçi, eski milletvekili Vıktor Medvedçuk’u ve 55 esir Rus askerini Rusya’ya teslim etti. Esir değişimini değerlendiren Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, “Biz kimseyi serbest bırakmıyoruz, onları bir Ukrayna hapishanesinden Rusya adlı büyük bir hapishaneye transfer ediyoruz.” dedi.

Yayınlanma: 14:09 22-09-2022
Güncellenme: 14:09 22-09-2022
Esir takası: Ukrayna Rus yanlısı Medvedçuk'u ve 55 esiri teslim etti

Ukrayna ve Rusya arasında dün esir değişimi gerçekleşti. Rusya, vatana ihanet ile suçlanan Rus yanlısı siyasetçi, eski milletvekili Vıktor Medvedçuk ve 55 esir Rus askeri karşılığında Ukrayna’ya 215 savaş esiri teslim etti. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak200 kahramanımızı, zaten soruşturma kapsamında tüm kanıtları sağlayan Medvedçuk ile takas ettik. Azovstal’den çıkan 5 komutanı ise bizim için hiçbir değeri olmayan 55 Rus esir ile takas ettik. Serbest bırakılanlar arasında ayrıca Ukrayna için savaşan ve idamla tehdit edilen 10 yabancı vatandaşı yer alıyor. Onlar Riyad’a gönderildi.” diye bildirdi.

Öte yandan esir değişimi sürecini yorumlayan Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, vatana ihanet ile suçlanan Rus yanlısı siyasetçi, eski milletvekili Vıktor Medvedçuk hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Başsavcı, “Savunucularımızın hayatı ve özgürlüğü karşılığında Ukrayna Medvedçuk’u takas etti. Hakkındaki soruşturma tamamlandı. Medvedçuk’un tanıklık ifadeleri belgelendi. Biz kimseyi serbest bırakmıyoruz, onları bir Ukrayna hapishanesinden Rusya adlı büyük bir hapishaneye transfer ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha önce, Rus ordusunun aylardır kuşatması altındaki ve aralıksız bombardımana tuttuğu Mariupol kentindeki Azovstal fabrikasında işgalcilere teslim olan ve dün Rus esaretinden kurtarılan 5 Azov Alayı komutanının savaş bitene kadar Türkiye’de kalacağı bildirilmişti.

RUS YANLISI VİKTOR MEDVEDÇUK

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), 12 Nisan 2022 tarihinde Ukrayna askeri üniformasını giyerek ülkeden kaçmaya çalışan Rus yalısı Viktor Medvedçuk’u göz altına almıştı. Medvedçuk, vatana ihanet ile suçlanıyor. 2004’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Medvedçuk’un en küçük kızı Darya’nın vaftiz babası olmuştu.

Kaynak: İGFA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN