Eris Varyantı: İngiltere'deki Hızlı Yayılımı ve Potansiyel Etkileri

Covid-19 virüsünün ardından İngiltere’de yeni bir varyantın ortağa çıktığı ve ülke genelinde yayıldığı duyuruldu. Peki ya Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir? Eris virüsü belirtileri nedir?

Yayınlanma: 09:08 08-08-2023
Güncellenme: 09:08 08-08-2023
Eris Varyantı: İngiltere'deki Hızlı Yayılımı ve Potansiyel Etkileri

ERİS VİRÜSÜ NEDİR?

Eris virüsü Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan ve tüm yaş gruplarından insanlara hızla yayılan koronavirüsün yeni bir çeşididir. Yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturuyor.

Eris, yüzde 39,4'le vakaların yaklaşık yarısını oluşturan Arcturus'tan sonra İngiltere'de en yaygın ikinci varyant olarak kayıtlara geçti.

Yetkililer, dünya genelinde Covid-19 vakalarındaki artışın sürmesi sebebiyle durumu yakından izlediklerini bildirdi.

Bilim insanları Covid-19 vakalarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin aynı anda vizyona girmesi ile milyonlarca kişinin sinemaya gitmesinden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor.

ERİS VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Vakalardaki son artışın temel nedeni henüz belirlenemezken, uzmanlar kötü havanın çok büyük bir rolü olduğunu söylüyor. Warwick Üniversitesi'nden Profesör Lawrence Young, kötü havada sinema salonlarına gitmenin ve halka açık etkinliklere katılmanın virüse yakalanma olasılığının arttırdığını ifade etti.

Londra'daki Reading Üniversitesi'nden mikrobiyolog Dr. Simon Clarke, "Kovid değişmeye ve yeni koşullara uyum sağlamaya devam edecek" diye konuştu.

Eris virüsü ile ilgili çalışmalar henüz devam ederken bazı uzmanlar tedirginlik oluşturacak bir durum olmadığını söylüyorlar. Eris virüsü belirtilerinin Covid-19 belirtilerine yakın olduğu da söylenilenler arasında.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN