Abone Ol

Erdoğan 14 yıl sonra İsrail Başbakanı ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 77. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için gittiği New York’ta temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’deki konuşmasından sonra İsrail Başbakanı Yair Lapid ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lapid ile görüşerek 14 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez bir İsrail Başbakanı ile bir araya gelmiş oldu.

Yayınlanma: 12:09 21-09-2022
Güncellenme: 12:09 21-09-2022
Erdoğan 14 yıl sonra İsrail Başbakanı ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 77. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için gittiği New York’ta temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturum arasında İsrail Başbakanı Yair Lapid ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez bir İsrail Başbakanı ile bir araya gelmiş oldu.

New York’taki Türkevi binasında gerçekleştirilen görüşmeye, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan da katıldı.

TÜRKİYE VE İSRAİL BÜYÜKELÇİLERİNİ TEKRARDAN ATADI

İki ülke arasındaki ilişkiler gergin bir şekilde devam ediyordu. Fakat son dönemlerde Türk dış politikasında atılan adımlar İsrail ile ilişkileri etkiledi. İki ülke 17 Ağustos 2022 tarihinde büyükelçilerin yeniden atanmasına karar verdiklerini açıklamıştı.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN