Ekrem İmamoğlu davasında süreç nasıl işleyecek?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada  2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. Ayrıca mahkemede İmamoğlu'na siyasi yasak getirdi.
 

Yayınlanma: 10:12 15-12-2022
Güncellenme: 10:12 15-12-2022
Ekrem İmamoğlu davasında süreç nasıl işleyecek?

Kararını açıklayan mahkeme İmamoğlu’nu “kamu görevlilerine karşı hakaret” suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme; cezada indirim, erteleme veya hükmün açıklanmasının geri bırakma şartlarını uygulamadı. Mahkemede ayrıca TCK 53’üncü maddesi kapsamında siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan cezasının infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılmasına karar verdi. Mahkemenin kararı İstinaf ve Yargıtay’a taşınacak.

"KESİNLEŞİRSE ADAY OLAMIYOR VE BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÜŞÜYOR"

CHP’nin hukukçu milletvekillerinden Süleyman Bülbül kararın İstinafa ve Yargıtay'a gideceğini belirterek: "İstinafa gidiyor. İstinaftan sonra Yargıtay’a gidiyor. Karar kesinleşirse seçme, seçilme hakkı gidiyor. Belediye başkanlığı düşüyor. Milletvekili olamıyor. Aday olamıyor” dedi.

"NİHAHİ KARAR DEĞİL"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yaptığı açıklamada yargılamanın devam edeceğini belirterek: "İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar kesinleşmiş, nihai bir karar değildir. Bu karara karşı istinaf ve temyiz yolu açıktır. İlk derece mahkemelerinin verdiği kararlar, hukukumuzun öngördüğü yargı mercii tarafından da denetlenmektedir. Bu karar da istinaf ve Yargıtay denetimine açıktır. Yargılama süreci devam etmektedir" dedi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DA CEZA ALMIŞTI

Erdoğan, İBB Başkanı iken Siirt'te yaptığı konuşmada "Türkiye’de düşünce özgürlüğü yok ve ırk ayırımı yapılıyor. Referansımız İslamiyet. Bizi hiçbir zaman sindiremezler. Batı insanının bile inanç hürriyeti var. Türkiye’de neden buna saygı gösterilmiyor? Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler ise kışlalarımızdır. Okunan ezanı kimse susturamayacak. Türkiye’deki ırk ayırımına kesinlikle son vereceğiz. Çünkü RP diğer partilerle zıt fikirde" demişti. Ardından tıpkı İmamoğlu gibi hapis ve siyasi yasak cezası almıştı.

Kaynak:
Editör: Ulaş Üstündağ - ulasustundag@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN