Abone Ol

Edirne'de Artan Sivrisinek Popülasyonuna Karşı Mücadele

Edirne'de, sivrisinek popülasyonundaki artışa karşı Edirne İl Özel İdaresi ve Tarım Orman Müdürlüğü tarafından mücadele çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar için 4 milyon 200 bin lira ödenek ayrıldı.

Yayınlanma: 14:08 02-08-2023
Güncellenme: 14:08 02-08-2023
Edirne'de Artan Sivrisinek Popülasyonuna Karşı Mücadele

Edirne'de Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü, köyler ve sulak arazilerde artan sivrisinek popülasyonuna karşı çalışma başlattı. Edirne İl Özel İdaresi olarak sivrisinekle mücadele çalışmaları için 4 milyon 200 bin liralık ödenek ayrıldığını belirten Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, "5 araç, 16 personel ve 8 ekip ile gece gündüz vardıyalı olmak üzere sivrisinekle mücadele için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İlimizi ilaçlama faaliyetleri için 3 lokasyona ayırdık. İpsala, Enez, Keşan hattını bir lokasyon, Uzunköprü, Meriç hattını bir , lokasyon, Havsa, Lalapaşa, Süloğlu ve merkez hattını da bir lokasyon olarak planladık. İlaçlama faaliyetlerimizi özellikle sulak alanlar, çeltik alanları, yaz aylarında yerleşimin yoğun olduğu sahil bandında hızlı bir şekilde belli bir süre daha devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN