DEÜ Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları, LGS'de Başarı Yakaladı

DEÜ'ye bağlı Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları’nda LGS-2023’e katılan 34 öğrencinin yüzde 62’si, 440-500 puan aralığını yakalayarak büyük bir başarıya imza attı.

Yayınlanma: 12:06 25-06-2023
Güncellenme: 12:06 25-06-2023
DEÜ Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları, LGS'de Başarı Yakaladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları, minik mensupları ile yeni bir başarıya daha imza attı. Bu yılki Liselere Geçiş Sınavı (LGS)-2023’e katılan 34 öğrencinin yüzde 62’si, 440-500 puan aralığını yakalayarak; temel eğitim hayatlarında gurur verici bir sonuç daha elde etmiş oldu.

Ortaya çıkan tablodan mutluluk duyduklarını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Emeklerinin karşılığını alan öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Bu sonuç, yüksek standartlarda eğitim veren; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile fark oluşturan okulumuzdaki başarının tesadüf olmadığını gösterdi” diye konuştu.

Bu tablonun arka planında; ciddi bir hazırlık döneminin olduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Temel eğitim hayatında bir üst aşamaya geçmek her öğrenci için özverili çalışmayı, sabretmeyi ve disiplinli olmayı gerektiriyor. Bunların yanı sıra öğrenciler, donanımlı öğretmenlere, eğitimcilere ve okulun imkânlarına da ihtiyaç duyuyor. Bunların hepsi, ailelerin de desteği ile süreci oluşturuyor ve başarıyı getiriyor. Biz de okulumuzda bunu sağlıyoruz” ifadesinde bulundu.

Üniversiteye giden yol

Temel eğitim aşamasında elde edilen her bilginin yükseköğretime geçişte öğrencilere kolaylık sağladığını ifade eden Rektör Hotar, “Okuma yazma ile başlayan bu süreç, temel bilgilerin ve alışkanlıkların kazanılması ile devam etmekte; sonrasında ise bilimsel perspektifin zihinde oluşması ile taçlanmaktadır.

Dolayısıyla burada, öğrencilerin eğitimlerine odaklanmak önem taşımaktadır. Okul yönetimimiz, Montessori eğitim yaklaşımını benimsediğimiz okulumuzda, minik evlatlarımızın en iyi şartlarda eğitim almalarını sağlarken; onların uluslararası etkileşimli eTwinning projeleri gibi küresel networklere katılmalarını da teşvik etmekteyiz.

Çünkü başka kültürleri tanımanın, yabancı dil bilmenin, iş birliği yapmanın küçük yaşta kazanılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu anlamda evet LGS, bizim için bir adım ancak küresel ve büyük düşünmek ilk hedefimizdir. Bu yüzden de sıcak bir ortamda hem bu yaklaşımı hem de DEÜ’lü olma ayrıcalığını minik öğrencilerimize aşılamaktayız. Üniversiteye giden yol da bize göre buradan başlamaktadır” dedi.

"Değerlerimize bağlıyız"

Kurumsal değerlere de vurgu yapan Rektör Hotar, “Öğrencilerimizin LGS’de elde ettikleri bu puanlar, doğru yolda ilerlediklerini gösteriyor. Okulumuzun üniversitemizin içinde yer alan yerleşkesi ve fiziki imkanları ise evlatlarımızın hayallerindeki mesleğe ve kariyere uluşmalarında önemli bir motivasyon aracı oluşturuyor.

Biz, puanları ne olursa olsun, her öğrencimizle gurur duyuyoruz. Yeter ki, akla, bilime, milli ve manevi değerlerimize bağlı kalsınlar; Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsesinler; yenilikçi fikirlerin ve projelerin peşinden koşsunlar.

Biz, okulumuzda, muhakeme yeteneği yüksek, bilgili, vicdan ve öngörü sahibi insanları topluma kazandırmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da bu yolda devam edeceğiz. Sınava giren bütün öğrencilerimizi kutluyor; onların üzerinde emeği olan öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN