Abone Ol

Demirkubuz'dan Ceylan'a sert sözler: "Adilik yapmasın"

Uzun süredir devam eden intihal tartışmalarına Zeki Demirkubuz'un canlı yayındaki çarpıcı açıklamaları damgasını vurdu.

Yayınlanma: 11:12 27-12-2023
Güncellenme: 11:12 27-12-2023
Demirkubuz'dan Ceylan'a sert sözler: "Adilik yapmasın"

Uzun yıllardır devam eden intihal tartışması, Zeki Demirkubuz'un canlı yayındaki çarpıcı açıklamalarıyla bir kez daha ısındı. Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali hakkındaki eleştirilerine sert bir şekilde yanıt verdi. "Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? Sana ne!" diyerek tepkisini dile getirdi.Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan'ın "Aşağılık olan ben değilim" sözlerine karşı çıkarak, "Nuri Bilge Ceylan susacak, bir daha tek kelime etmeyecek. Adilik" yapmasın" ifadelerini kullandı.

Demirkubuz, Ceylan'ın kendisine göndermede bulunduğu şeklinde yorumlanan Kış Uykusu'ndaki öğretmen sahnesiyle ilgili olarak, "Kış Uykusu'ndaki göndermeyi kabaca gördüm. B*k gibi sahneydi. Böyle bir şey olur mu ya? Çok korkunç bir sahnesiydi. Kusura bakmasınlar, daha iyi çeksin öyle şeyleri" dedi. (İlgili sahnede öğretmen 'vicdan, düşleri korkutmak için düşünülmüş korkakların kullandığı bir sözden başka bir şey değildir' diyor.)

Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi, Box Office Türkiye’nin verilerine göre; Hayat filmi, 11 gün içinde 42 bin 292 kişi tarafından izlenerek Demirkubuz’un en çok izlenen 3. filmi oldu.

Hayat filminin yankısı sürerken Habertürk’te bir canlı yayına katılan Demirkubuz, özellikle Nuri Bilge Ceylan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Üç Maymun’ filminin senaryosunu Demirkubuz’dan çalmadığını, Demirkubuz’un ise bunu bilmesine rağmen bel altından vurduğunu öne sürmesi tartışmanın fitilini ateşlerken Demirkubuz ise “Nuri Bilge Ceylan susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. ederse, YouTube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım. bu ülkenin en sevdiği şey unutmaktır. her yaptığımız yanımıza kar kalmıyor. Biraz düşüneceksin” diyerek tepkisini gösterdi.

“ADİLİK YAPMASIN”

“Üç Maymun’u izlemediğini belirten Demirkubuz, “Adilik yapmasın. çünkü ben ima etmem, bir şey varsa çat çat söylerim” dedi.

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’a yönelik eleştiriler yaptığı için kendisine küstüğünü ifade eden Zeki Demirkubuz, “Cannes Film Festivali’nin muhtarı mısın, nesin sen? sana ne!” diye konuştu.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN