Cumhuriyet Halk Partili Ahmet Akın'dan 'İthal Doğalgaz' Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı'nın müjde olarak açıkladığı Karadeniz doğalgazına ilişkin açıklamalarda bulundu

Yayınlanma: 18:07 17-07-2023
Güncellenme: 18:07 17-07-2023
Cumhuriyet Halk Partili Ahmet Akın'dan 'İthal Doğalgaz' Açıklaması

AKP İktidarıCumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bür süre kala "Karadeniz Doğalgazı Devreye Alma Töreni" ile gösterişli bir seçim propagandasına imza attı. 20 Nisan 2023 tarihinde Zonguldak'ta gerçekleştirilen törende Karadeniz doğalgazının devreye alındığını açıkladı ancak üretim seviyesi tartışmalara neden oldu. İktidarın seçim müjdesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile konut, ibadethane ve cemevi abonelirinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödeneceği belirtildi. Kararnamede 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturaların 25 metreküp kısmının da yine bakanlık tarafından ödeneceği ifade edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP iktidarının Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde Karadeniz doğalgazını adeta seçim propagandası haline getirildiğini ifade etti

FATURA YİNE HALKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakı'nı oluşturan siyasi parti liderlerinin de törende yer aldığını anımsatan Akın, "Seçim döneminde yapılan bu şaşalı törene "Karadeniz Doğalgazı Devreye Alma Töreni" adıyla kamuoyuna duyurdular.Tamamen algı siyasetiyle vatandaşımızı kandırdılar" diye konuştu.

İktidarın şovuna karşın seçim döneminde verilen doğalgazın ithal edilen doğalgazdan karşılandığının altını çizen CHP'li Akın "Bunun faturası da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Buna göre bu seçim döneminde bedava doğalgazın faturası Hazine'den yani milletin parasından karşılanacak" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 1'İNE BİLE DENK GELMİYOR"

Raporlara göre Nisan 2023 döneminde Türkiye'deki doğalgaz arzının yalnızca yüzde 0,92'lik bölümünü yerli üretimin oluşturduğunu söyleyen Ahmet Akın, "Yüzde 99,08'i ise ithal edildi. İktidar seçim öncesi Nisan ve Mayıs aylarında doğalgazı bedava yaptı ancak bu tamamen ithal doğalgazdan karşılandı. İktidarın Karadeniz Doğalgazını devreye alındığı alsını resmi raporlar da yalanlıyor" dedi.

Kaynak:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN