Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İhtiyaç ürünlerinde KDV indirimi! KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor, ne kadar oldu?

Ekonomi pşyasalarındaki yaşanan hareketlilik ve temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışının ardından gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDV indirimi yapılacak ürünleri duyurdu.

Yayınlanma: 09:03 29-03-2022
Güncellenme: 02:06 27-06-2022
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: İhtiyaç ürünlerinde KDV indirimi! KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor, ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısı sona erdi, Cuymhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı kararlarını ve sonuçlarını basın açıklamasında paylaştı. 28 Mart tarihli kabine toplantısında ihtiyaç ürünleri ile ilgili KDV indirimi kararuı alınması gündem oldu. Geçtiğimiz aylarda temel gıda ürünlerinde uygulanan KDV indirimi şimdi de ihtiyaç ürünlerine, arsa, konut ve arazi fiyatlarına geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KDV indirimi açıklaması ve KDV indirimi uygulanacak ürünler

KDV İNDİRİMİ HANGİ ÜRÜNLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KDV indirimi ile ilgili açıklaması şöyle: 

"İlk etapta gıda ürünlerindeki KDV oranını üretim, toptan ve parakende aşamalarının tamamında yüzde 8'den yüzde 1'e düşürmüştük. Et, süt, yumurta, yoğurt, peynir, patates tahıl gibi pekçok üründe bilfiil uygulanmaya başlandı. Mesken ve t arımsal sulamada kulanılan elektriğin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik.

BU ÜRÜNLERE DİKKAT!

Şimdi de deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV'de yüzde 8'e indirmiş olma kararı aldık. Satın alınan konut nerede olursa olsun metrekaresine göre d eğişen aynı kademeli KDV uygulamasına tabi olacaktır. Net alanı 150 metre kareyi aşmayan konutlarda KDV yüzde 8'dir. Bu büyüklüğü aşan konutlarda ilk 150 metrede yüzde 8, aşan konutlarda yüzde 18 KDV uygulanacaktır.

Afet riski alanlarında 150 metreye kadar yüzde 1, aşan kısmında yüzde 18 KDV tahakkuku yapılacaktır. Arsa ve arazinin KDV oranını yüzde 8'e indiriyoruz.

TIBBİ CİHAZLAR İÇİN KDV İNDİRİMİ

İmalat aşamasında ödedikleri KDV'leri istisna kapsamına alabilen ihracatçılara, ihracat bedelinin belli oranda iade yapılması sunulacaktır. Turizm yatırımlarını da buna dahil ediyoruz. İmalatçılar yatırımlarını bitirdikten sonra KDV ödemeden aynı işlemleri yapabilecekler.

Tıbbi cihazların KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indiriyoruz. Tarım sektöründe serfitikalı tohum, fidan teslimlerinde KDV yüzde 1, süt toplama tankalrında KDV'Yi yüzde 8'e indiriyoruz.

YAT, KOTRA SATIŞLARINDA KDV YÜKSELDİ

Ülkemize döviz kazandırılması amacıyla yabancılara satılan konut ve işyerlerindeki istisnayı 1 yıldan 5 yıla çıkarıyoruz. Ota galericiler, yat, kotra satışlarındaki yüzde 1 KDV oranını yüzde 18'e çıkartıyoruz.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN