Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaatine Son İkazda Bulundu!

İsmailağa Cemaati'nde lider Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatından sonra yaşanan kavgalar devam ediyor.

Yayınlanma: 15:03 22-03-2024
Güncellenme: 15:03 22-03-2024
Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaatine Son İkazda Bulundu!

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünden sonra cemaat içinde başlayan kavga devam ediyor. Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medyadan yayınladığı video ile cemaate uyarıda bulundu. Daha önce yayınladığı videolarla İsmailağa cemaatindeki bozulmalara işaret eden ‘Cübbeli’, FETÖ tehlikesine dikkat çekti.

“Efendi hazretlerinin rabıtasını artık bozdurmaya karar vermişler” diyen ‘Cübbeli Ahmet Hoca’, seçim sonrasında harekete geçileceğini söyledi.

Cemaat içindeki bir grubu işaret eden ‘Cübbeli’, “Kiminin şantajı var FETÖ’nün elinde, kiminin şusu var busu var. Bunları az çok biliyoruz. Burada böyle bir yapılanma var” dedi.

TARİH VERDİ: SON ÇIKIŞ

İsmailağa cemaati içindekilere çağrıda bulunan ‘Cübbeli Ahmet’, “Bildiklerimi söyleyince bazıları insan içine çıkamayacak! İsmailağa'ya son ihtâr! Köprüden önce son çıkış! Çarşamba 22:30’a kadar bu teklifim kabul görürse susacağım, değilse onlar düşünsün!” ifadelerini kullandı.

RABITA NEDİR

Râbıta, bir tasavvuf terimi. Tasavvufta belirli tarikatlarda bulunan bir uygulamaya verilen isimdir. Etimolojik açıdan râbıta sözcüğü rabt kökünden türemiştir ve “birleştirmek” ve “bağlamak” anlamlarına gelmektedir. Tasavvufta ise müridin, konsantre olup şeyhini aklında canlandırarak şeyhinden yardım istemesi, şeyhinin yardımı ile Allah'tan feyz alması anlamına gelir.

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN