CHP'nin Yerel Yönetimler Seçimine Dair Hedefleri ve Stratejik Planları!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ''Akademik bir kadroya çalışmalarımızı yaptık. Genel ortamın röntgenini çektik. Ortaya çıkan tabloya göre araştırmalar yaptık, yapıyoruz.” dedi

Yayınlanma: 17:07 28-07-2023
Güncellenme: 17:07 28-07-2023
CHP'nin Yerel Yönetimler Seçimine Dair Hedefleri ve Stratejik Planları!

CHP NASIL HAZIRLANIYOR?

Evet CHP içinde rahatsızlıklar yaşanıyor ama yerel yönetimler seçimi için partide farklı çalışmalar yapılıyor. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Aklımız fikrimiz önümüzdeki seçimlerde” diyor.

Türkiye genelinde 30'u büyükşehir olmak üzer toplam bin 253 belediye başkanı seçilecek. CHP bu seçimlere nasıl hazırlanıyor? Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın bu hazırlıkları şöyle anlattı:

“Bu görev bana verildiği günden itibaren hiç boş durmadık ve verilen görevi yerine getirmek için uğraşıyoruz. Bir taraftan kongreler devam ederken biz, tamamen bunların dışında, gelecek seçimi kazanmanın hesaplarını yapıyoruz. Akademik bir kadroya çalışmalarımızı yaptık. Genel ortamın röntgenini çektik. Ortaya çıkan tabloya göre araştırmalar yaptık, yapıyoruz.”

 

DİĞER TARTIŞMALARIN DIŞINDA

İl ve ilçelere gönderilen bazı parti görevlileri, başkanlarla ilgili hemen her konuyu araştırıyor. Vatandaşlarla, parti görevlisi olduğunu açıklamadan konuşuyorlar.

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Şimdi şunu söyleyeyim: Genel Başkanımız gibi bizim de aklımız, fikrimiz yerel seçimlerde. Hedefimiz var. Parti içindeki bazı tartışmaların tamamen dışında bir çalışma yürütüyoruz. Aksi halde AK Parti'nin ekmeğine yağ sürmüş oluruz” diyor” diyor.

CHP içindeki tartışmaları, parti içi sorunları AKP kendisi için fırsata çevirmeye çalışıyor. CHP'liler de bunun farkında. Akın, şunları söylüyor: “Çok inançlıyız, kararlıyız ve başaracağız. Bir de şöyle bir şey var: Yerelde vatandaşların görüşünü alıyoruz.  Bu konuda bölgesel, hatta mahalle bazında ayrıntılı çalışmalar yaptık. O bölgenin adayının nasıl birisi olması gerektiği konusunda da kanaat edindik. Genel Başkanımız bu çalışmaları yakından takip ediyor, imkan sağlıyor. Bize verdiği talimat 2019 yerel seçim sonuçlarının üzerine çıkmak. Buna göre çalışıyoruz.”

CHP'de kiminle konuşsanız, CHP'nin herdef alınmasından vazgeçilmesi ve gündemin değiştirilmesi gerektiği anlatılıyor. Peki, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ne diyor? Onu dinliyorum:

“Evet, gündemi değiştirmek lazım. Adam çatır çatır zam yapıyor. Milletin anası ağlıyor, kan ağlıyor. Biz, bu duruma seyirci kalmamalıyız. Tartışmalar kendi içimizde olabilir. Halkımızın sorunlarını daha etkili yöntemlerle dile getirmemiz gerekiyor. Bunun için de kavgalı parti görünümünden hızla uzaklaşmalıyız.”

VAAT HAVUZU HAZIRLANIYOR

 

CHP'nin hazırladığı Yerel Seçimler Stratejisi Planı sessiz sedasız uygulanıyor. Sanıyoruz AKP yerel seçim startını verdi, CHP ise uyuyor. Öyle olmadığını Ahmet Akın şöyle anlatıyor:

“Yerel yönetimler strateji ekibimizi kurduk ve çalışıyoruz. Belediye hizmetleri algı ve beklenti araştırmaları ile ilgili çalışmalarımızı genişletiyoruz. Zamanlamamız tarih tarih belli. Bütün belediyelerimizde vatandaş nezdinde karşılık bulmuş projelerden bir havuz oluşturup bunları ortaklaştırıp benzer projelerin il ve ilçelerde yapılması, seçim döneminde bu vaatlerin gündeme getirilmesi üzerinde durulucak. Biz de bu projelerin, vaatlerin takipçisi olacağız.”

Belediye başkanlarından oluşturulan bir grup kampanya programları için çalışıyor. Politik psikoloji çalışma grubu da kuruldu. Belediye sınırları içinde yer alan mahallelerde ikamet edenlerin profili, hizmet algısı öğrenilecek, buna göre çözüm önerileri de hazırlanacak.

ÇALIŞTAYLAR YAPILACAK

Ekim ayında Yerel Yönetimler Sempozyumu yapılacak. Bu çalıştayla birleştirilecek. CHP Genel Başkanı, belediye meclisine seçilecek üyelerin parti okulunda belediyecilik eğitiminden geçirilmesi, mecliste mimarlar, şehir plancıları, esnaf odaları, tabip odasının kendi aralarından seçecekleri temsilcilerin de parti okuluna gitmeden bulunması amaçlanıyor.

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, seçim çalışmalarını anlatırken, “Milletimizi ekonomik krizle, buhranla baş başa bırakan bu beceriksiz politikalara karşı çözüm üreten, halkın yanında olan, her koşulda halkla buluşan, halkçı belediyeleri inşa edeceğiz” diyor.

CHP'LİLER RAHAT BIRAKSA

Yerel yönetim seçimlerinde işbirliği de olabilir, seçime ayrı ayrı da girilebilir. Akın, “Konuşarak en doğruyu bulup vatandaşları CHP'li belediyelerle buluşturmaya kararlı olduklarını” ekliyor. Geçen seçimde az oy farkıyla kaybedilen belediyeler için de özel bir çalışma yürütüldüğünü de belirtmiş olalım.

CHP üzerindeki bu umutsuz havanın bir an önce dağılması gerekiyor. Bu hava sadece iktidarın işine yarıyor, seçmeni sandıktan soğutuyor. CHP'yi, CHP'liler biraz rahat bırakmalı. Diğerlerinin ne amaçla söylediği ise zaten çok iyi biliniyor.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN