CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve Jandarma Arasında Kimlik Tartışması

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi'nde bulunan Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimi ve doğal alanın tahribatına karşı köylüler ve çevre aktivistleri protesto etmek için direniş gösteriyor.

Yayınlanma: 15:07 30-07-2023
Güncellenme: 15:07 30-07-2023
CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve Jandarma Arasında Kimlik Tartışması

TANAL VE JANDARMA ARASINDA GERGİNLİK

Direnişe önceki gün CHP’li vekillerden Mahmut Tanal da destek verdi. Tanal bölgede jandarma görevlileriyle tartıştı. Bölgeye gelenlerin kimlik bilgilerinin bir kağıda yazılarak toplanmasına karşı çıkan Tanal, "Bunu yapamazsınız, fişliyorsunuz" dedi. 

Jandarma astsubay ise "Buraya gelenlerin sorgusunu yapmak zorundayım. İçeriye girenlerden aranan şahıs var mı yok nereden bileceğim" yanıtını verdi.

"MAHMUT TANAL TUTUKLANSIN" TT OLDU

Görüntülerin ardından ise "Mahmut Tanal tutuklansın" etiketi sosyal medyada TT oldu.

Bunun üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, Tanal'ın ismini vermeden "Jandarmamıza 'eşkıya' diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" dedi.

Ancak Tanal, videoya da yansıyan sözlerinde, kimlik bilgilerini elinde tutan jandarmaya "Eşkıya gibi hareket edemezsiniz" demişti.

BAKANLIKTAN 'KINAMA'

Bakanlık sosyal medyadan paylaşım yaparak Tanal’ı kınadı.

Konu ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığı açıklanan paylaşımda, “Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir ‘Kanun ordusudur’ ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza ‘eşkıya’ diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN