CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel milletvekilliği için yola çıktı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili olmak için yola çıktı. Yoğun katılımla gerçekleşen adaylık adaylığı açıklamasında konuşan CHP'li Yücel, "Mücadelemiz, dün olduğu gibi yarınlarda da CHP'yi iktidara taşımak üzere devam edecektir" dedi.

Yayınlanma: 13:12 26-12-2022
Güncellenme: 13:12 26-12-2022
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel milletvekilliği için yola çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklamasında, istifa ettiğini duyurdu. Yücel, CHP İzmir Milletvekilliği için aday adaylığı açıklaması yaptı. Yücel, şu ifadeleri kullandı: “1999 yılında üye olduğum partimde, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği ve grup sözcülüğü göreviyle devam eden aktif siyaset yaşamımı, 5 yıldır da İzmir İl başkanlığı göreviyle büyük bir onurla sürdürdüm. Siyaseti hiç bir zaman kişisel ikbal peşinde koşarak yapmadım. Her zaman ülkemin ve partimin yüksek yararını gözettim, bu doğrultuda sorumluluk ve insiyatif almaktan hiçbir zaman çekinmedim. Bugün AKP iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm İl başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim.”

TEŞEKKÜR ETTİ 

Yücel, il başkanlığı görevi boyunca yanında olan belediye başkan ve milletvekillerine de teşekkür etti. Yücel, “Bugün bu önemli günümde beni yalnız bırakmayan, parti Meclisi üyemiz ve milletvekilimiz Ednan Arslan’a, TBMM Divan Katibi Milletvekilimiz Sevda Erdan Kılıç’a, Milletvekilimiz Bedri Serter’e, Her türlü engellemeye, baskıya ve soruşturma tehdidine rağmen, zor koşullarda görev yapan Belediye Başkanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’e, Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a, Narlıdere Belediye Başkanımız Ali Engin’e, Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal’a, Buca Belediye Başkanımız Erhan Kılıç’a, Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’e ve görevimde ailenin sorumluluğunu daha çok üstlenen ve aldığım her kararın arkasında duran eşim Gönenç Bilgen Yücel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

CUMHURİYET DAVASI 

Yücel, şöyle devam etti: “Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bizim bir ünvana, mevkiye, makama yada titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor. İşte bizim davamız Cumhuriyet davasıdır, demokrasi davasıdır, aydınlanma davasıdır. Bizim davamız hak, hukuk, adalet davasıdır. Bizim davamız hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, küçük kızların tarikat mensuplarıyla evlendirilmediği, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulduğu Türkiye’yi kurma davasıdır. Bizim davamız hırsızlara, arsızlara, yüzsüzlere dur deme davasıdır.” 

YOLDAŞLIĞIMIZ DEVAM EDECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, basın açıklamasına katıldı. Soyer, Yücel ile aralarının açık olduğu iddialarına yanıt verir gibi yoldaşlıklarının devam edeceğini söyledi. Soyer. “Deniz Yücel’e bundan sonraki yolculuğu için başarılar diliyorum. Yücel’in söylediği gibi biz bu davanın bekçi ve nöbetçileriyiz. Nöbet yerlerimiz değişir ama yoldaşlığımız hiç bitmez. Bu aydınlık Türkiye’nin davası devam edecek. Yoldaşlığımız devam edecek” şeklinde konuştu. 

KİMLER KATILDI?

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü , Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Atilla Serter, CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve ilçe başkanları katılım sağladı.

Kaynak:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN