CarrefourSA’dan kafessiz yumurta taahhüdü

 

 CarrefourSA, hayvan refahı için harekete geçerek, raflarında satışa sunulan öz marka, ulusal marka ve öz marka ürünlerin içeriğinde kullanılan tüm yumurtaların 2030 yılından itibaren yüzde 100 kafessiz olacağını taahhüt etti.

Yayınlanma: 16:08 11-08-2022
Güncellenme: 16:08 11-08-2022
CarrefourSA’dan kafessiz yumurta taahhüdü

Organik ve gezen tavuk yumurtalarıyla uzun zamandır kafessiz yumurta sisteminin destekçisi olan şirket, kendi hayvan refahı politikasının da gereklilikleri ışığında çalışmalarını bir üst seviyeye taşıdı. 

CarrefourSA’nın sorumlu perakendeci olarak doğrusunu yapmak adına her zaman üzerine düşen görevi yerine getireceğinin altını çizen CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, 2030 yılından itibaren yüzde 100 kafessiz yumurta sistemine geçeceklerini açıkladı.  

 

“HAYVAN REFAHINA DUYARLI BİR MARKA OLDUĞUMUZU TAAHÜT ETTİK” 

Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan 17 maddelik Sürdürülebilirlik Kalkınma amaçlarından “Sorumlu Üretim ve Tüketim” ile “Karasal Yaşam” maddelerine hizmet eden hayvan refahı ve kafessiz yumurta için uzun zamandır titiz çalışmalar yürüttüklerini belirten Kartallıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Tüm bu çalışmalarımız meyvesini veriyor. Sürdürülebilirlik olgusunun diğer bileşenleri ile hayvan refahına duyarlı bir marka olduğumuzu, bu taahhüt ile ortaya koyuyoruz. Carrefour’un globalde yürüttüğü çalışmaların bir parçası olarak Türkiye’de de kafessiz yumurta hareketini başlatan ilk perakende zincirlerinden biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “Yaşam İçin Doğrusu” mottosu altında hayata geçirdiğimiz sürdürülebilirlik programımızın önemli bir basamağı olan bu konudaki ilerlememizi sürdürülebilirlik raporumuzla her yıl tüketicilerimiz ve paydaşlarımızla paylaşacağız.”  

 

“TEDARİKÇİLERİMİZİ DE TEŞVİK EDECEĞİZ”  

Hayvan refahı için büyük bir titizlikle çalıştıklarını vurgulayan Kartallıoğlu, “Müşterilerimize sağlıklı ve güvenli ürünleri sunmanın yanı sıra hayvan refahı için de doğrusunu yapmak için çalışıyoruz. Hayvan refahının yerinde kontrolü ve doğru uygulamanın yapılması için kümeslerde hayvan refahı denetimleri yapıyoruz. Bu konuda tedarikçilerimizle iş birliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

 

Bu hareketin tüm şirket ekosisteminde de bir dönüşüme işaret ettiğini belirten Kartallıoğlu, kafessiz üretim yapan tedarikçilerle birlikte çalışarak, onları teşvik edeceklerine de dikkat çekti. “CarrefourSA olarak uzun zamandır raflarımızda organik ve gezen tavuk yumurtalarımızla müşterilerimize en doğru ürünü sunma gayesi içindeyiz. Verdiğimiz bu taahhüt ile hayvanların yaşam kalitesini ve refahını arttırmak için kafessiz üretim yapan tedarikçilerimizle birlikte çalışacağız” diyen Kartallıoğlu, “Tedarikçilerimizin amaca uygun üretim yapabilmeleri, yapacakları sistem yatırımları ve artan kafessiz yumurta talebini karşılayabilmeleri için uyum sağlamaları konusunda destek olacağız” diye ekledi.   

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN