Abone Ol

"Çanakkale'de 97. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu"

Çanakkale'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı. Törenlerde çelenk koyma, saygı duruşu ve su gösterileri yapıldı. Katılımcılar deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Yayınlanma: 15:07 03-07-2023
Güncellenme: 15:07 03-07-2023
"Çanakkale'de 97. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkusu"

Çanakkale'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Çanakkale Bölge Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici’nin Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Biçici, "1 Temmuz 1926 tarihinde, Cumhuriyet Türkiye’sinde çok önemli olan kabotaj kanunu yürürlüğe girdi. Bu kanuna göre, ‘Türkiye limanları ve sahilleri arasındaki yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin bundan böyle, Türk bayrağı taşıyan gemilerle yapılacağı’ belirtilmiş ve yaklaşık 350 yıldır süregelen yabancılara verilen imtiyazlar sona erdirilmiştir. ile, sadece bağımsızlığımız denizlerimizdeki hükümranlık perçinlenmemiş, aynı zamanda denizciliğimizin gelişmesi için de, bir dönüm noktası olmuştur. Bu kanun; bir anlamda, kurtuluş savaşımızın denizlerdeki zaferidir. Bugün bu zaferimizin 97’nci yılını hep birlikte kutluyoruz" dedi.

Katılımcılar, törenin ardından 'Kilitbahir' isimli feribotla Çanakkale Boğazı'na açıldı. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay ve Çanakkale Bölge Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörlerle de boğazda su gösterisi yapıldı. Düzenlenen törenlere Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Kaptan Ogün Çevik, Çanakkale Limanı Liman Hizmetleri Direktörü Evren Beceren, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN