Brüksel'de Türkiye'ye destek konferansı düzenlenecek

 

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez ile bir araya geldi.

Yayınlanma: 16:03 01-03-2023
Güncellenme: 16:03 01-03-2023
Brüksel'de Türkiye'ye destek konferansı düzenlenecek

Meyer-Landrut, 16 Mart'ta AB girişimi ile Brüksel'de Türkiye'ye destek konferansı düzenleneceğini söyledi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından koordinasyon görevi için bulunduğu Gaziantep'te Dünya Bankası ve Avrupa Birliği yetkilileri ile bir araya geldi. Kurum, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez'i kabulünde, deprem bölgesinde yapılan çalışmaları aktardı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaklaşık 14 milyon vatandaşı etkilediğini ifade eden Kurum, "Devletimizin tüm imkanlarıyla ilk andan itibaren sahada depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Birlikte hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın ihtiyacını giderme gayreti içerisinde olduk. Hızlıca arama-kurtarma çalışmalarını yürüttük. Ardından da geçici barınma alanları için çalışmalarımızı başlattık. Şu an itibarıyla hasar tespitleri yüzde 85 seviyelerine getirdik" dedi.


Bakan Kurum, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'u kabulünde de deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ile son durumu aktardı. Büyükelçi Meyer-Landrut da 16 Mart'ta AB girişimiyle Brüksel'de Türkiye'ye destek konferansının düzenleneceğini söyledi. Meyer-Landrut, konferansta AB Komisyonu'nca Türkiye'ye yapılacak yardımın açıklanacağını belirtip, Türkiye'ye 'yanınızdayız' mesajı verdi. 

 

 

 

Kaynak: DHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN