Abone Ol

Birleşik Krallık istihbaratı: Geleceğin güvenlik tehdidi Çin

Birleşik Krallık Siber İstihbarat Şefi Jeremy Fleming, Çin rejiminin ileri teknolojiyi toplum üzerinde baskı kurmak ve uluslararası alanlarda etkisini arttırmak için kullandığını belirtti. Ayrıca artan ekonomik gücü ve teknoloji alanındaki etkinliğinin, dünyanın geleceğini belirleyecek bir güvenlik tehdidi olduğunu savundu.

Yayınlanma: 16:10 12-10-2022
Güncellenme: 16:10 12-10-2022
Birleşik Krallık istihbaratı: Geleceğin güvenlik tehdidi Çin

Küresel internet akışının gelişmesi ile birlikte devletlerin internet güvenliğine verdiği önem de artıyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Çin’in bu alanda mutlak hakimiyet kurmasına bir tehdit olarak nitelendiriyor ve bir takım geniş çaplı tedbirler alıyor. Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Birleşik Krallık Siber İstihbarat Şefi Jeremy Fleming, Çin rejiminin teknolojik gelişmelerde artan hegemonyasına karşı devletleri uyardı. Çin’in teknoloji alanında siyasi güdülerle attığı adımların aciliyeti artan ve ivedilikle ele alınması gereken bir problem olduğuna dikkat çeken Fleming, “Çin’in teknoloji alanındaki adımları uluslararası güvenliğin tanımını değiştirerek çok daha geniş bir kavram haline getiriyor. Teknoloji artık yalnızca bir fırsat, rekabet ve iş birliği alanı değil, kontrol mekanizmaları için mücadele edilen bir savaş alanı haline geldi.” dedi.

Fleming, Çin Komünist Partisi’nin ülkede tek parti olduğunu vurgulayarak tek parti rejiminin nüfusu kontrol altına almaya çalıştığını hatırlatarak komünist partinin diğer devletleri rakip veya dost olarak sınıflandırdığına ve buna göre adımlar attığına dikkat çekti.

ÇİN, RUSYA BENZERİ YAPTIRIMLARDAN KAÇMAYA ÇARE ARIYOR

Çin’in internet dünyası da daha fazla kontrol için küresel internet altyapısını bölmeye çalıştığına dikkat çeken Fleming, Çin merkez bankasının dijital para birimlerini gelecekte, Ukrayna savaşının ardından Rusya’ya uygulanan benzer yaptırımlardan kaçınmanın aracı olarak gördüğünün altını çizdi.

Kaynak: QHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN