Abone Ol

Bilal Erdoğan'a Yönelik Yolsuzluk İddiaları inceleniyor

ABD ve İsveç'te yolsuzlukla mücadele yetkililerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili yolsuzluk iddiaları inceleniyor.

Yayınlanma: 10:06 27-06-2023
Güncellenme: 10:06 27-06-2023
Bilal Erdoğan'a Yönelik Yolsuzluk İddiaları inceleniyor

ABD ve İsveç'te yolsuzlukla mücadele yetkililerinin, bir Amerikan şirketinin İsveç'teki iştirakinin rüşvet planlarıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da adının geçtiği bir şikayeti incelediğini öne sürdü.

Ajansın özel haberine göre şirket, ürettiği bir alkolmetrenin Türkiye’de pazar hakimiyeti sağlamasına Bilal Erdoğan’ın yardımcı olması halinde, on milyonlarca dolar komisyon ödemeyi taahhüt etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'a sert tepki gösterdi.

Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce açıklama yapan Altun, "Reuters haber ajansının bugün, özel dosya başlığıyla abonelerine servis ettiği ve Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Sayın Bilal Erdoğan'a yönelik mesnetsiz iddialarla dolu bir senaryodan müteşekkil sözde haber; gazetecilik tarihi açısından hem kara bir lekedir hem de 171 yıllık bir medya kuruluşunun kendini açıkça küçük düşürmesinin acınası bir örneğidir" ifadelerini kullandı.

Altun açıklamasında ayrıca, "Tamamen hayal mahsulü senaryolarla dolu olan, gazeteciliğin en temel etik ilkelerini hiçe sayan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ailesini hedef aldığı apaçık ortada olan bu algı operasyonunun, tam da önümüzdeki günlerde gerçekleşecek NATO liderler zirvesi öncesinde yayımlanması da akla ciddi soru işaretleri getirmektedir" dedi.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN