Abone Ol

Biden: Putin'in nükleer tehditli açıklamaları sorumsuzca

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer tehdidini yeniden gündeme getirerek, Rus liderin nükleer silah kullanacağına inanmadığını belirtti. Biden, “Bunu yapacağını düşünmüyorum ancak dünyadaki en büyük nükleer gücü elinde bulunduran bir dünya liderinin, Ukrayna’da nükleer silah kullanabileceğini açıklamasını sorumsuzca buluyorum” yorumunu yaptı.

Yayınlanma: 14:10 12-10-2022
Güncellenme: 14:10 12-10-2022
Biden: Putin'in nükleer tehditli açıklamaları sorumsuzca

İşgalci Rusya, Ukrayna’daki saldırılarını sürdürürken sahadaki başarısızlığını yeni tehditlerle örtbas etmeye çalışıyor. Ukrayna’da can güvenliği tehlikesi yaşayan savunmasız sivilleri hedef alan işgalciler, saldırılarına her geçen gün yenisi ekliyor. Rus güçleri, 10 Ekim’de Ukrayna’nın başkenti Kıyiv başta olmak üzere Dnipro, Lviv ve birçok kente saldırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya nükleer tehdidi savurarak, “Gerekirse nükleer silah kullanabiliriz, blöf yapmıyoruz” demişti. Birçok Batılı yetkili söz konusu tehdidi kınayarak, Putin’in bu tür bir savaşa girmemesi gerektiğini dile getirmişti.

“PUTİN’İN AÇIKLAMALARI SORUMSUZCA”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden da Putin’in nükleer tehdidini gündeme getirdi. CNN’e röportaj veren Başkan Biden, Putin’in nükleer silah kullanamayacağına dikkat çekerek, “Bunu yapacağını düşünmüyorum ancak dünyadaki en büyük nükleer gücü elinde bulunduran bir dünya liderinin, Ukrayna’da nükleer silah kullanabileceği açıklamasını sorumsuzca buluyorum” dedi.

“UKRAYNA OLMADAN RUSYA İLE UKRAYNA KONUSUNU GÖRÜŞMEM”

Putin’in nükleer silah kullanmasıyla dünya savaşına yol açacağını söyleyen Biden, bunun “istenmeyen” sonuçlar doğuracağını belirtti. Putin’in rasyonel davranıp davranmadığı konusundaki soruya, “Putin’in irrasyonel biri olduğunu düşünmüyorum, sadece yanlış hesaplar yaptı. Ukrayna’da herkesin ona kucak açacağını sandı” yanıtını verdi. Putin ile görüşüp görüşülmeyeceği sorusu için Biden, “Ukrayna olmadan Rusya ile Ukrayna konusunu görüşmem” cevabını verdi.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN