Abone Ol

Biden’dan Putin’e sert tepki

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, dün Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu toplantısına katıldı. Konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferlik çağrısını ve Ukrayna’nın bazı bölgelerde referandum kararını eleştirdi. Bu kararın, BM’nin taraf olduğu anlaşmaları “ciddi bir ihlal” olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 15:09 22-09-2022
Güncellenme: 15:09 22-09-2022
Biden’dan Putin’e sert tepki

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 17 Eylül 2022 tarihinde başlayan Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantısına katılarak, dünya ülkelerine hitap etti. BM 77. Genel Kurulu’nda konuşan Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in seferberlik çağrısına tepki gösterdi. Biden, Putin’in kısmi seferberlik çağrısını ve Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna bölgelerinde sözde referandum kararını eleştirdi. BM’nin taraf olduğu anlaşmaları ihlal ettiğini açıkladı.

RUSYA OKULLARI VE HASTANELERİ BOMBALIYOR

Rusya’nın savaşa gerekçe olarak gösterdiği unsurların yalan olduğunu ve Rusya’nın Ukrayna’yı yok etmek istediğini dile getiren Biden, “Okullar, hastaneler, demir yolları bombalanıyor. Bu savaş, Ukrayna’nın bir devlet olarak var olma hakkını yok etmeye yöneliktir. Gayet açık ve net. Ukraynalıların nerede olurlarsa olsunlar, neye inanırlarsa inansınlar var olma hakkı vardır” dedi. Ukrayna’nın savaştaki başarısını askerlere borçlu olduğunu dile getiren Biden, “Savaş alanındaki başarılar, Ukraynalı askerlerin başarılarıdır. Ancak son bir yıl tüm dünya için bir imtihan oldu. Hiç tereddüt etmeden özgürlüğü, egemenliği, BM Anlaşması’nın ilkelerini, Ukrayna’yı destekledik” diye konuştu.

“AVRUPA’YA KARŞI SİLAH TEHDİDİ”

Putin’in Avrupa’yı nükleer silahla tehdit ettiğini vurgulan Biden, “Putin, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme rejimi kapsamındaki sorumluluklarını pervasızca göz ardı ederek aleni olarak Avrupa’ya karşı nükleer silah tehdidinde bulundu” açıklamasında bulundu.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN