Abone Ol

Belarus savaş durumuna geçti

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’nın kısmi seferberliği hakkında değerlendirmede bulundu. Rusya’nın en büyük destekçisi kukla devlet Belarus, seferberliğe destek olacak. Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko “Belarus üzerinden Rus birliklerine karşı arkadan, yandan, kanatlardan herhangi bir darbe olmamalıdır ve olmayacak. Bu bizim müttefikimize karşı yükümlülüğümüzdür” dedi.

Yayınlanma: 14:09 21-09-2022
Güncellenme: 14:09 21-09-2022
Belarus savaş durumuna geçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu sabah canlı yayında yaptığı konuşmasında Ukrayna’ya yönelik kısmi seferberlik başlatıldığını duyurdu. Kısmi seferberlik söylemleri dünden bu yana dünya gündeminde. Rusya’nın en büyük destekçisi Belarus dün söz konusu duruma ilişkin açıklama yapmıştı.

LUKAŞENKO’DAN RUSYA’YA TAM DESTEK

Belarus Devlet Güvenlik Konseyi Başkanı Aleksandr Volfoviç ile yaptığı görüşme sonrasında konuşma yapan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ordusundaki askerlere savaş zamanı hazırlıklarına geçme talimatı verdi. Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya’nın kısmi seferberlik ilanının ardından Rusya ile savunma oluşturduklarını fiilen iki ülkenin ortak silahlı kuvvetleri olduğunu belirtti. Lukaşenko “Ukrayna’da savaşacağımızı ima edip bizi suçlamaya gerek yok. Bizim anavatanımızı korumamız gerekiyor. Rusya’ya desteğe gelince, bir kez daha teyit ediyorum. Belarus üzerinden Rus birliklerine karşı arkadan, yandan, kanatlardan herhangi bir darbe olmamalıdır ve olmayacak. Bu bizim müttefikimize karşı yükümlülüğümüzdür” dedi.

Lukaşenko, “Durum çok ciddi. Tehlikeli bile diyebilirim ve hiçbir durumda işleri gevşetmemeliyiz. Hiçbir şeyden korkmaya gerek yok. Bazı askeri birimleri savaş zamanı standartlarına göre alarma geçirmemiz gerekiyor. Bu gerekli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN