Abone Ol

Başkan Gerenli deredeki çalışmaları inceledi!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, DSİ’nin Lüleburgaz Deresi’nde sürdürdüğü ve kent merkezine yaklaşan dere yatağı temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gerenli DSİ Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleştirdikleri çalışma nedeniyle teşekkür etti.

Yayınlanma: 14:01 12-01-2023
Güncellenme: 14:01 12-01-2023
Başkan Gerenli deredeki çalışmaları inceledi!

Lüleburgaz Belediyesi’nin uzun yıllardır takipçisi olduğu Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı ve köprülerin yapımına ilişkin ihale süreciyle önemli gelişmeler yaşanırken bir diğer gelişme de dere yatağındaki temizlikte gerçekleşti. DSİ 112. Bölge Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz yıl içerisinde başladığı dere yatağındaki temizlik çalışmalarında ilerleme kaydetti. Ekiplerin derenin Lüleburgaz kent merkezinden geçen kısmına oldukça yaklaştığı görüldü. Alınan bilgiye göre dere yatağındaki temizlik çalışmalarının önümüzdeki aylarda tamamlanacağı öğrenildi.

“Takipçisi olmaya devam edeceğiz”

DSİ’nin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gerenli konuya ilişkin açıklama yaptı. Gerenli, sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizerken DSİ ekiplerine teşekkür etti. Başkan Gerenli, “DSİ Bölge Müdürlüğümüze çalışmaları için teşekkür ediyorum. Daha önceden de söz verdiğimiz gibi Lüleburgaz halkı adına sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dere ıslahı için ihale 8 Şubat’ta!

Öte yandan Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı için DSİ ihaleye çıkıyor. İş çerçevesinde Lüleburgaz Deresi üzerine iki adet prefabrik kirişli betonarme köprü ve iki adet betonarme taşkın galerisi yapılacak. İhale 8 Şubat’ta DSİ 112. Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Dere ıslahı ve köprülerin yapımı için öngörülen süre ise 500 gün olarak belirlendi.

Kaynak: BHA
Editör: Pelin Demir - pelindemir@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN