Başakşehir'de görme engelli bireylere Braille alfabesiyle eğitim

 

Başakşehir'de kurulan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, Braille okuma ve yazma eğitimleri ile görme engelli bireylerin sosyalleşmesine katkı sağlanıyor.

Yayınlanma: 11:01 04-01-2023
Güncellenme: 11:01 04-01-2023
Başakşehir'de görme engelli bireylere Braille alfabesiyle eğitim

 

Başakşehir Belediyesi, sosyal farkındalık projeleri kapsamında engelli bireylerin sosyalleşmelerine katkı sağlamak için Kayabaşı Mahallesi’nde hizmete açılan Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki Braille okuma ve yazma eğitimlerine devam ediyor. Çalışan görme engellilerin katılımının sağlanması için hafta içi pazartesi ve cuma günleri verilen kurslarda eğitmenin de görme engelli olması, katılımcıların Braille alfabesini öğrenmesini çok daha kolay hale getiriyor.

BRAİLLE ALFABESİ TÜM YÖNLERİYLE ÖĞRETİLİYOR

Görme engelli bireylere düzenli eğitimler verdiklerini belirten eğitmen Resul Koç, "Ben de görme engelli bir bireyim. Görme engelli olmamız hayattan tamamen kopmamız anlamına gelmiyor. Braille alfabesi, 6 nokta ve 63 sembolden oluşuyor. Her nokta ya da nokta kümesi bir harfi temsil ediyor. Bir kişinin okuma ve yazmayı öğrendiği süre içerisinde Braille’i öğrenebilirsiniz. Eğitimlerimizden faydalanmak isteyenler, Başakşehirli mobil uygulamamızdan çok rahat bir şekilde kayıt yaptırabilir." dedi.

“BRAİLLE YAZICI ÇALIŞMALARIMIZI KOLAYLAŞTIRDI”

Eğitimlerde avantajların en üst seviyede tutulduğunu söyleyen kursiyer İsa Arduç, “Kursta sadece 2 saat eğitim alıp gitmiyoruz. Aynı zamanda Braille yazıcı sayesinde çıktı alabiliyor, çalışmalarımıza evde de devam edebiliyoruz.” diye konuştu.

Diğer görme engelli kursiyer Serhat Esen ise eğitimlerin mesai saatleri dışında olmasının kendilerine kolaylık sağladığını belirtti. Esen, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na da teşekkür etti.

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN