Bakanlar Kurulu Sonrası Erdoğan Müjdeleri Sıraladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca memur ve emeklinin heyecanla beklediği zamlarla ilgili Kabine Toplantısı sonrası müjdeyi verdi.

Yayınlanma: 09:07 04-07-2023
Güncellenme: 09:07 04-07-2023
Bakanlar Kurulu Sonrası Erdoğan Müjdeleri Sıraladı

Kabine, Kurban Bayramı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. 3 saat süren toplantıda ekonomi konuları ağırlıklı ana gündem maddeleri oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emeklilerin beklediği zamla ilgili müjdeyi verdi. 5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının açıklanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından memur ve emekli zamlarının belli olacağını belirtti.

"ENFLASYON ORANLARININ BELLİ OLMASIYLA SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarına yapılacak zam sürecini yürütüyoruz. 5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kabine, Kurban Bayramı tatilinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Ekonomiyi ilgilendiren konuların ağırlıkta olduğu toplantıda memur ve emekli zammı, kira artış oranlarına getirilen yüzde 25 sınırının sürdürülmesi gibi başlıklar ele alındı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:"Kestikleri kurbanla Allah'a yakınlaşmayı murat eden, bayram günlerini bir yardımlaşma seferberliğine dönüştüren tüm kardeşlerimin ibadetlerinin kabul edilmesini diliyorum. Gariplerin, yetim ve öksüzlerin elinden tuttuk. Büyüklerimizi, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek gönüllerini aldık. İhtiyaç sahiplerinin kapısını çalarak bayram sevincini onların da yaşamasını sağladık.

"AMACIMIZ 1 SENEDE 319 BİN DEPREM KONUTUNU TESLİM ETMEK"

Başta depremde en çok yıkıma uğrayan Hatay, Adıyaman, Maraş olmak üzere 11 vilayetimizin tamamında imar ve inşa çalışmaları şu anda devam ediyor. TOKİ'miz bölgenin yeniden ayağa kaldırılması sürecinde öncü rol oynuyor. Amacımız 1 sene içerisinde 319 bin deprem konutunu teslim etmektir. Bölgede 143 bini köy evi olmak üzere toplam 650 bin konutu inşa edeceğiz. Şimdiye kadar inşası başlayan konut, köy evi ve ahır sayısı 180 bini buldu. Giden canlarımızı geri getiremeyiz, ama maddi kayıplarımızı telafi edecek imkana ve kudrete sahibiz.

Kaynak:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN