Bakan Yanık: Roman vatandaşlarımız için konut çalışmalarımızı sürdürüyoruz

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Roman vatandaşlarımızın kendi sosyolojik özelliklerine uygun, yatay mimaride 1071 konut inşa edilmesi noktasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 20:10 18-10-2022
Güncellenme: 20:10 18-10-2022
Bakan Yanık: Roman vatandaşlarımız için konut çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Ankara'da 75'inci Yıl Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, Roman asıllı vatandaşların yoğunlukta yaşadığı bölgeleri temsil eden milletvekilleri ile bir araya geldi. Bakan Yanık, Roman vatandaşlara yönelik barınma, eğitim, kadınların istihdama katılımı ve gençlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yanık, bu doğrultuda ilkini 2016 yılında uygulamaya koydukları 'Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın yeni versiyonunun oluşturulması, koordinasyon ile sevk ve idareyle alakalı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Çalışmaları, farkındalık ve kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması noktasında yürüttüklerine işaret eden Yanık, "Roman vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız çalışmaların yanı sıra sosyal yardımlarımız üzerinden konut desteği sağlıyoruz. Çevre Bakanlığı ile Roman vatandaşlara özel konut sayısının biraz daha artırılması için görüşmeler gerçekleştirdik. Bu doğrultuda Roman vatandaşlarımızın kendi sosyolojik özelliklerine uygun yatay mimari olmak üzere 1071 adet konut inşa edilmesi noktasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Bakan Yanık, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı illerde çeşitli hizmetler veren Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) ve dezavantajlı tüm bölgelerde Aile Destek Merkezleri (ADEM) sayılarını da artıracaklarını bildirdi. Bu doğrultuda hem ADEM’ler hem de SODAM’lar için ayrıca bir müfredat çalışması yaptıklarını kaydeden Bakan Yanık, "Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ana çalışma başlıkları içinde olmak üzere müfredat çalışacaklar. Ortak bir eğitim formasyonu temin etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Bakan Yanık, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı illerdeki kadınlar açısından kooperatiflerin yaygınlaştırılmasına yönelik devam eden çalışmalara da değinerek, "Orada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını doğrudan etkileyecek somut adımlar atarak çalışmalarımızı şekillendirmeye, çeşitlendirmeye çalışıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN