Abone Ol

Bakan Akar'dan Azerbaycanlı mevkidaşına destek mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Ermenistan’ın saldırılarını ele aldığı telefon konuşmasında şehitlerin yakınlarına ve Azerbaycan halkına başsağlığı diledi. Bakan Akar görüşmede, Bakü’nün kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlayarak Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu mevkidaşı Hasanov’a iletti.

Yayınlanma: 11:09 15-09-2022
Güncellenme: 11:09 15-09-2022
Bakan Akar'dan Azerbaycanlı mevkidaşına destek mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Ermenistan provokasyonları hususunda telefon konuşması gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Akar görüşmede Azerbaycan ile Türkiye’nin tek millet iki devlet vurgusu yaparak Türkiye’nin kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olacağını ifade etti. Akar, Ermenistan’ın saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Azerbaycan halkına baş sağlığı diledi.

Öte yandan Akar, Bakü’nün kurtuluşunun 104’üncü yılı kapsamında mevkidaşı Hasanov’u tebrik ederek, Azerbaycan halkının yanında olduğu mesajını verdi.

ERMENİSTAN, AZERBAYCAN’A SALDIRDI

Ermenistan 13 Eylül’de Azerbaycan’ın sınırındaki Daşkesen, Kelbecer ve Laçin sınırına havan topu ve Kalibr füzeleriyle saldırdı. Saldırının ardından en az 50 Azerbaycan Türkü şehit oldu. Öte yandan provokasyon eylemlerine başlayan Ermenistan 180’i aşkın askerini kaybetti. Ermenistan saldırının ardından işgalci Rusya’nın başını çektiği Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ve Birleşmiş Milletler Savunma Konseyine başvuruda bulundu.

Kaynak: QHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN