Abone Ol

AYM Başkanı Arslan'dan Erdoğan'a Sert Mesaj

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, AYM'nin yeni üyesi Yılmaz Akçil'in yemin töreninde dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 15:02 08-02-2024
Güncellenme: 15:02 08-02-2024
AYM Başkanı Arslan'dan Erdoğan'a Sert Mesaj

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bugün dikkat çeken bir açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi Yılmaz Akçil'in yemin töreninde konuşan Zühtü Arslan, "AYM kararını beğenme yükümlülüğü yok. Kararlara uyulması zorunlu" dedi. Arslan bunları söylerken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da salondaydı. Erdoğan, konuşma yapmadan salondan ayrılırken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa m. 153 hükmü bireysel başvuru ihlal kararlarını kapsamaz. Ayrıca usul hukukumuzda “yeniden yargılama” bağımsız bir kurum değildir. Yargılamanın yenilenmesi/iadesi kararına bağlı yargılama faaliyetine yeniden yargılama denir. Yargılamanın yenilenmesi/iadesi kararı verme yetkisi karar yeri mahkemelerine aittir. Ayrıntılar ve konunun diğer tüm yönleri ekli yazıda işlenmiştir."

Uçum, paylaşımının altına, 26 Ocak 2024 tarihli "Anayasa Mahkemesinin bireysel başvuru kararlarındaki sorunlar" başlıklı yazısını da ekledi. 

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN