Abone Ol

Aydın’da trafik ekiplerinden sürücülere ’korna çalmayın’ çağrısı

Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Personeli, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde vatandaşların trafikte korna çalmayıp hassasiyetli olmaları çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 16:06 15-06-2023
Güncellenme: 16:06 15-06-2023
Aydın’da trafik ekiplerinden sürücülere ’korna çalmayın’ çağrısı


Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da çok sayıdaki öğrencinin geleceği adına önemli sınavlardan olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Bu çerçevede harekete geçen Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, YKS’ye girecek öğrencilerin motivasyonlarını bozmamak ve dikkatlerini dağıtmamak için ‘Sınav Günü Korna Çalma Sessiz Ol’ sloganıyla örnek bir çalışmaya imza attı. Trafikte çalınan korna ile öğrencilerin dikkatlerini dağıtılmaması gerektiğine dikkat çekilen etkinlikte trafik polisleri, sürücülere ve vatandaşlara duyarlı olmaya davet ederek bilgilendirme afişi dağıttı. Yapılan çalışmada sınav öncesinde vatandaşlara gürültü uyarısında bulunularak özellikle okul çevresinde gürültüye neden olacak, öğrencilerin konsantrasyonu bozacak ve dikkatlerini dağıtacak hareketlerden kaçınılması, sürücülerin de kornaya basmaması talebinde bulunuldu.

Trafik ekiplerine Aydın Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri destek vererek adaylara rahatsızlık vermemek adına sınav günleri motosiklet kullanmayacaklarını belirttiler.

Kaynak: İHA
Etiketler:
Editör: Mert Muhittin Tahsinoglu - merttahsinoglu@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN