Ankara'da 'araçtan hırsızlık' çetesine operasyon: 3 gözaltı

ANKARA'da, bir araçtan 30 bin TL ve 1 milyon TL tutarında çek ile başka bir araçtan 13 bin dolar çalınması olaylarıyla ilgili 3 şüpheli, polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.

Yayınlanma: 19:10 24-10-2022
Güncellenme: 19:10 24-10-2022
Ankara'da 'araçtan hırsızlık' çetesine operasyon: 3 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, 21 Ekim'de Pursaklar ilçesinde bir araçtan 30 bin TL ve 1 milyon TL tutarında çek ile aynı gün Mamak ilçesinde başka bir araçtan 13 bin dolar çalınmasıyla ilgili şüpheli 3 kişinin kimliğini belirledi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik başlatılan 'Balon' operasyonu kapsamında, hırsızlık olaylarında kullanılan araç, Kıbrıs köyü yakınındaki bir dere yatağında terk edilmiş bulundu. 3 şüpheli E.Y., F.B. ve E.M., Kırıkkale'ye kaçmak üzereyken Elmadağ ilçesinde takip sonucu yakalandı. E.Y.'nin üzerinde 29 bin 300 lira, F.B.'nin üzerinde ise 13 bin dolar ele geçirildi. 
Gözaltına alınan şüphelilerden E.Y.'nin 44'ü 'araçtan hırsızlık' olmak üzere, toplam 86 suç kaydı olduğu ve 11 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı. F.B.'nin ise 13'ü 'araçtan hırsızlık' olmak üzere toplamda 35 suç kaydı olduğu ve Yozgat'ta bir kuyumcuyu takip edip, 3 kilogram altının çalındığı 'araçtan hırsızlık' olayının şüphelisi olduğu belirlendi. Suça sürüklenen çocuk E.M.'nin ise 5 suç kaydı olduğu tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Kaynak: DHA
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN