Ankara'da CHP İçin Değişim Zamanı: Levent Gök'e Destek Büyüyor

CHP'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın yeniden aday olması beklenirken, bazı partililer önceki dönem milletvekili Levent Gök'ün büyükşehir için aday olabileceğini konuşuyor.

Yayınlanma: 10:08 21-08-2023
Güncellenme: 10:08 21-08-2023
Ankara'da CHP İçin Değişim Zamanı: Levent Gök'e Destek Büyüyor

MANSUR YAVAŞ YERİNE LEVENT GÖK ÖNERİSİ

CHP’de Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş’ın yeniden aday olması beklenirken kulislerde önceki dönem milletvekillerinden Levent Gök’ün de büyükşehir için aday olabileceği konuşuluyor. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'YAVAŞ' YORUMU

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yavaş için “Mansur Bey yeniden aday olmalı” demesine karşın, partide seçim sonrası başlayan “değişim” sürecini örnek gösteren partililer, “CHP’nin kendi içinden çıkardığı isimlere dönebileceğini” belirtiyor.

Bu kapsamda yerel seçimlerde aday belirlenebileceğini belirten partililer, aynı durumun Ankara için de geçerli olduğunu söylüyor. Kılıçdaroğlu’na da Gök’ün adının önerildiği kaydediliyor. Ankara’da Yavaş’ın yeniden adaylığı konusunda kararsız olan partililer, “Meral Hanım 26’sında açıklama yapacak, ondan sonra Mansur Bey’in tavrı nasıl olacak? O zamana kadar sayın Gök’ün adı da adaylık için geçen isimler arasında” bilgisini paylaşıyor.

"SAĞ DEĞİL, CHP’Lİ BİR ADAYIMIZ OLSUN"

Ayrıca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “CHP’nin kendi başına seçim kazanması mümkün mü ya?” açıklamasını örnek gösteren partililer, “Biz kendi geleneğimizden bir aday göstermediğimiz zaman karşılaştığımız açıklamalar bunlar oluyor. Neden CHP kendi başına kazanamasın ki? Bu gibi açıklamalar olmaması için Ankara’da kendimizden bir aday gösterebiliriz. Sağ değil, CHP’li bir adayımız olsun” değerlendirmesini yapıyor.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN