Abone Ol

Alman Hükümeti Üyeleri, Ülke Durumu Hakkında Konuştular

Federal İçişleri Bakanı, sığınmacı ve şiddet konularında AB işbirliği gerektiğini vurguladı. Federal Dışişleri Bakanı, 'feminist dış politika'yi sürdüreceklerini belirtti.

Yayınlanma: 10:08 21-08-2023
Güncellenme: 10:08 21-08-2023
Alman Hükümeti Üyeleri, Ülke Durumu Hakkında Konuştular

Başbakanlık binası önünde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, Şansölye Olaf Scholz, çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu etkinlikte ileriye dönük umut dolu mesajlar verdi. Pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş nedeniyle Almanya’da da ekonomik alanda bir durgunluk yaşandığını belirten Scholz, iç ve dış yatırımların artmaya başladığını vurguladı.

Scholz, “Biz, bu zor dönemin de üstesinden geleceğiz. Almanya güçlü bir ülke. Kimsenin endişe duymasına, tedirgin olmasına gerek yok” dedi. Scholz ayrıca Alman Futbol Federasyonu (DFB) bünyesindeki DFB Euro’nun Genel Sekreteri eski milli futbolcu Philipp Lahm ile sahnede karşılıklı sorularla bir süre sohbet de etti.

‘ANCAK BİRLİKTE ÇÖZEBİLİRİZ’

Federal Basın Konferans Evi’nde de cumartesi ve pazar günleri etkinlikler düzenlendi. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, burada vatandaşlarla buluştu ve sorularını yanıtladı. Daha ziyade son dönemlerde artan sığınmacı ve şiddet tartışmalarına dönük soruları yanıtlayan Faeser, sorunun ancak diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle işbirliği yapılarak giderilebileceğini söyledi.

Bu alanda başta Fransa, Portekiz, İtalya ve İspanya olmak üzere diğer ülkelerle görüşmeleri sürdürdüklerini ifade eden Faeser, krize karşı ülkeyi ve insanlarını daha duyarlı hale getirmek istediklerini vurguladı. Faeser, daha sonra kendi İçişleri Bakanlığı’nda eski milli futbolcu Philipp Lahm’la birlikte vatandaşlarla sohbet etti. “Ben aynı zamanda spordan sorumluyum ve o nedenle Spor Bakanı’yım” diyen Faeser, sporun her alanında başarının artmasına ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

UKRAYNA’YA YARDIMA DEVAM

Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da bugün Federal Basın Dairesi’nde düzenlenen ‘Açık Kapı Günü’ etkinliğine katıldı. Kadınların dışlandığı, ayrımcılığa uğradığı bir dünyada barış, istikrar ve kalkınma hedeflerine ulaşmanın mümkün olmadığını yineleyen Baerbock, ‘feminist dış politika’yı sürdürmekte kararlı olduğunu vurguladı.

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner de vatandaşların sorularını yanıtladı. Koalisyon hükümetinin Ukrayna’ya yardımı sürdürmekte ve taze borç alınmadan dengeli bütçede kararlı olduklarını kaydeden Lindner, aynı zamanda enerji fiyatlarında düşüşün gerçekleşmesi için tüm imkânlarını kullanma sözü de verdi. Diğer bakanlıklarda da bir dizi etkinlikler düzenlenerek vatandaşları bilgilendirdi.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN