Alev alev yanan feribottan toplu halde denize atlamayı düşünmüşler

Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıklarında içerisindeki araçlarla yanan feribotta mahsur kalan vatandaşlar, toplu halde denize atlayıp yüzerek kurtulmayı düşünmüşler.

Yayınlanma: 12:03 02-03-2023
Güncellenme: 12:03 02-03-2023

Bandırma’dan Tekirdağ’a gelen bir feribot, bu sabah içerisindeki araçlarla beraber alev alev yanarken yangınla beraber feribotta mahsur kalan vatandaşlar da büyük panik yaşadı. Denizin açıklarından Tekirdağ’daki bir limana yanaştırılan feribottaki yangın itfaiye ekiplerinin de desteğiyle söndürülürken dumandan etkilenen 30 kişinin ilk tedavisi ayakta yapıldı. Yangında feribot ve içerisindeki araçlarda büyük hasar oluşurken feribotta bulunan araçlardan bir tanesi hariç gerisinin yandığı görüldü. Yangın sırasında feribotta mahsur kalan vatandaşlar ise yangın sırasında toplu halde denize atlayıp yüzmeyi düşünmüş.


“Denize atlayalım dediler”
Feribot yangınında dumandan etkilenen Bülent Uzunoğlu yaptığı açıklamada, korku dolu anlar yaşadıklarını ifade ederek, “Ben uyuyordum gemide, içeriye gelip yangın var diye bağırdılar. O panikle benim malzememin olduğu kamyonda ki şoför ağabeyi uyandırdım. Ondan sonra gereken yerlere telefon edildi. Diğer arkadaşları uyardım, Panik yapmamaları için bazıları denize atlayalım dediler yanıyor her taraf, patlamalar oldu lastik patlamaları. Sonra Allah razı olsun devletimizden, Allah devletimize zeval vermesin anından çok kısa bir zamanda oraya yetişildi gerekenler yapıldı. Bol bol ayran içtik, üzerimi değiştirdim is olmuştu, duman is kokusu üzerimize geldi. İçeride çok büyük panik oldu. Ama geri mürettebatı olsun orada ki arkadaşlar olsun birbirimize sağ duyulu hareket ederek bu olayı aşmış olduk” dedi.


Feribotta soğutma çalışması sürdürülürken yangının feribotun içerisindeki bir araçtan çıkarak diğer araçlara sıçradığı iddia ediliyor.

Kaynak: İHA
Etiketler:
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN